pátek 6. října 2017

Péče o pleť ŘÍJEN

Tož stala se mi taková nemilá, nehezká, nepěkná věc. Taková, co se mi často nestává. Nějak se mi totiž zesušila pleť. Všimla jsem si toho tento týden a nějak nevím, čím to je. Je tady několik faktorů.
  1. Mám docela náročné dny právě teď a moc nespím.
  2. Je podzim a už to bude jen sušší.
  3. Nespala jsem doma a vzala si s sebou jen minimum kosmetiky ve vzorcích.
  4. Nemám čas se večer mazat v několika vrstvách, jak jsem zvyklá.
  5. Možná moc kyselin.
  6. Nebo ten čisticí prášek od Kiko?
  7. Nebo jsem jen prostě stará.
  8. Vysušuje mě makeup.
  9. Chybí mi pořádný krém.


Můj osobní odhad je důvod číslo 2, 1, 7 a 8. Dvojka to asi každý vidí z okna. Jednička prostě tak je a do Vánoc to lepší nebude. Sedmička mě dohnala a letos si to opravdu uvědomuji maximálně. Osmička je zvláštní, všimla jsem si toho tento týden, že používaný makeup asi není úplně ideální. Zrovna používám Catrice (cosi Nude, asi Illlusion) a má docela suchou konzistenci. Ale konečně jsem přišla na to, jak ho upokojivě nanášet, aby mě nesral (humpolácky dlaněmi), a taky ho chci konečně spotřebovat. Ale začíná to vypadat, že snad si ho budu muset schovat na jaro... Ovšem ta nejjednodušší odpověď většinou bývá nejsprávnější, takže pravděpodobně jsem prostě už stará a zbytek tak nějak ladí k tomu starému celku.

Jinak se musím přiznat, že jsem se svou péčí o pleť právě teď maximálně spokojená. Fakt jakože jo. Abych řekla pravdu, dneska se mi to tady nechce úplně do podrobna rozebírat, tak se dotkneme jen těch největších hvězd.



Ranní sérum od Andalou Naturals na čisté póry je asi boží. Spolu s Foreem, čisticím práškem od Kiko, náplastmi na pupínky, Bravura kyselinami a Trilogy tonerem je to moje právě nejoblíbenější kosmetika v koupelně. Možná se brzy do nej skupiny zařadí i krémy od Kosmea, které jsou oba dost zvláštní, každý jinak, ale každý tak jako fajn zvláštní. Začala jsem je mazat minulý týden a pořád jsem se nerozhodla, jestli jeden, nebo oba, jestli večer, nebo ráno, jestli obojí... tak to spolu koulíme tak jako různě. Ale asi se máme rádi.

Koukám, že jsem zapomněla na fotku vzít Lotion P50 od BR. Jako ono asi není špatné. A byly časy, ne tak dávné, kdy jsem ho milovala. Teď jsem trošku unavená, že to smrdí a že to štípe a vlastně nevím... jako jo, mám teď super pleť, když spočítáme pupínky a dojdeme k číslu nula, ale nejsem si jistá, jestli je to právě největší dílo BR. Možná za to může spíš Foreo, Andalou, Kiko, Bravura a náplasti.

Jo ty náplasti jsou geniální. Poprvé na mě něco funguje a funguje to téměř na 100 % a jsem z toho úplně na větvi, že se ani vyjádřit lépe nedokážu. Jinak v mé příležitostné péči asi nic nového, pleťové masky mám pořád ty samé, snad jen přibyl červený kyselinový peeling od The Ordinary... no a kdyby nebyl, taky by nikoho neubylo. Bravura kyseliny jsou lepší. No a to je asi dneska ve zkratce vše.



2 komentáře:

  1. Ahoj,
    jaká je ta kyselina hyaluronová od Elizavecca - Witch Piggy Hell Pore Control Hyaluronic Acid 97% ? Mám jí už dlouho ve wish listu na iherbu, ale nějak se mi tam nelíbí ten PEG :/ I když 15% sleva na K beauty je silný lákadlo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako nevím... prostě hyaluron, já mezi nimi nevidím rozdíl. konzistenci to má pořád stejnou, rychle se to vsakuje, je mi to příjemné na pleti. hyaluron v péči potřebuji, ale prostě asi nepoznám rozdíl mezi značkami. tohle klidně doporučím. a nebo ne, jestli máš levnější variantu, tak tohle fakt není nic mimořádného.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...