sobota 11. listopadu 2017

Péče o pleť večer: stará vs. nová

V posledních pár týdnech se mi to nějak sešlo, že jsem něco málo spotřebovala, nebo se ke spotřebě výrazně blížím. A něco málo nového nastěhovala do koupelny. Tak si to pojďme zrekapitulovat.

Největší změny nastaly v mé večerní péči, takže zrekapituluji hlavně tu. Ráno si mažu skoro pořád to samé, co posledně. Jo jsem to teď zkontrolovala a ani jedna změna. Kdežto večer jsem to za ten měsíc roztočila.

Nutno říct, že večer stále praktikuji takovou maximalistickou verzi minimalismu. Hlavně přes pracovní dny, to prostě nedávám nějaké maximalismy v maximalismu, to zvládnu nejčastěji 6 produktů (+ tedy oční krém, ten jsem zapomněla nafotit), ale na pleť je to 6 produktů systémem 2 - 1 - 1 - 2.

Nejdříve odlíčit a umýt, pak se jdu osprchovat. Po sprše dávám kyselinové tonikum a jdu dělat domácí práce, umýt nádobí, připravit věci na ráno. Po asi půl hodině dávám retinoly a zase se většinou věnuji něčemu jinému, tak deset minut až půl hodiny. A pak dávám olej s vodou a na to hned hydratační tonikum. No a pak jdu spát. O víkendech si většinou dopřávám víc, oleje dávám ve dvou vrstvách a přidávám i krém, někdy dva... přes pracovní dny na to nemám večer čas ani náladu.


Astrid čisticí olej - PHB rozjasňující čistič - alverde čistící gel

Pokud jde o odlíčení, tak stále preferuji mokré odlíčení a na tom nic nehodlám měnit ani v dohledné době. Taky mi nevadí mít otevřeno a v koupelně nastěhováno více lahviček. U séra s céčkem by mi to nejspíš přivodilo nespavost, křeč v pravém lýtku a tik v levém oku. Ale u odličovačů mi to nevadí. Pokud jde o současnou výbavu, tak tam máme drogérku, drahou přírodku a levnou přírodku. No a který je nejlepší? Ano levný drogérkový Astrid olej, který jsem si koupila vlastně z nouze a neplánovaně. Obsahuje minerální oleje, což mi nevadí, smývám ho mokrým hadříkem a nejraději na něm mám tu klouzavou tekutou texturu, která prostě odlíčí vše a napoprvé.

Přírodní zástupci na odlíčení nejsou asi úplně můj šálek čaje. Limitkové alverde mi vadí, že se musí nanášet už s vodou, jinak je moc husté, hutné a tahá za pleť. Takže ho míchám v dlani s kapkou vody, pak to jde, ale otravuje mě to. Ale mám ráda jeho vůni, je orientálně svíčkovitá. PHB asi nemám ráda. Jeho problém je tekutá mléčná konzistence, která se při odličování začne vsakovat. Navíc to má problém s odlíčením odolnějších věcí, třeba s řasenkou a taky s tekutými rtěnkami. Je to prostě vhodné jen na pleť. No a když se zapomenu, tak to štípe v očích.


Kosmea čisticí gel - Kiehl’s ultra cleanser + Foreo

Nutností pro večerní čistění je pro mě jednoznačně Foreo, bez toho by to asi už nešlo. No uvidíme, až se mi definitivně vybije. Pokud jde o čisticí gely, tak vidíte, že spotřebovávám malá balení a asi se pak vrhnu na různé vzorky. Každopádně ten gel od Kosmea je geniální záležitost, brala bych ho v plném balení, tak ještěže to nejde skoro nikde sehnat, leda snad v Austrálii, ale v EU se přestalo prodávat. To je super ne? Kiehl’s je strašně zvláštní, nutno říct, že má hodně nehezké složení, navíc hutnou matlavou až hustou konzistenci, hůře se smývá, ale dost mi voní. Jak med.


BR Lotion P50 - By Wishtrend Mandelic Acid

Bez kyselinového tonika bych už večer asi nemohla být. A ani vám snad nebudu povídat, jak mi je neskutečně smutno, že mi došlo Lotion P50. Fakt že jo, došlo mi zrovna tento týden a já jsem ještě toho nástupce z Asie neotevřela, takže vám tady můžu jen smutnit po BR a ukázat, jak hezky vypadá balení s Mandelic Acid. Jinak mými současnými kyselinami jsou AHA od Cosrx, co jsem měla ve vzorku... a teda nevím, mi se snad stýská po tom smradu a bolesti, co dělal Lotion P50.


The Ordinary retinol - Mad Hippie Vitamin A

Po kyselinách čekám asi půl hodiny, jak mi to vyjde, a dávám retinoly. Tyhle dva na fotce jsou vlastně oba nové. Jsem neodolala, a když mi docházelo áčko od ArtNaturals, tak jsem si otevřela oba. Nakonec tedy používám Ordinary večer, občas ho prostřídám s Mad Hippie, ale Mad Hippie používám čas od času hlavně ráno. Obě tato séra miluji a obě jsem si koupila opakovaně a nejspíš ne naposledy.


Goddess Garden Day Undone - Blossom Jeju Camellia - Kosmea šípkový

S oleji je u mě doma právě těžká situace. Mám jich strašně moc. Držím se a v koupelně mám otevřené jen tři, ale i tak bych nejraději vzala všechny a celá se s nimi polívala každý den třikrát denně a pak ještě jednou. Ale jdu na to racionálně a tak jsem si otevřela jediný olej, který jsem tento rok opravdu milovala a koupila si ho po vyzkoušení i podruhé. A vlastně je to jediný olej, který opravdu používám každý den a stále ho miluji pořád stejně a úplně se děsím toho, jak mi ubývá. Aneb musím přijít na to, kde se ta Kosmea vlastně prodává, že mi to doručí i k nám domů, nebo si budu muset udělat výlet do Austrálie. 

Pokud jde o Goddess Garden, tak musím poctivě přiznat, že jsem tomu oleji asi nedala úplně šanci. On patří k jedněm z levnějších nasyslených nákupů, ale stejně jsem si ho v létě otevřela, protože je jakože proti sluníčku, že jo, logika. A nebyl špatný, ničím mě neštval, ale ani jsem neviděla nějaké zázračné účinky, takže teď už ho vlastně používám jen na vlasy. To o kamélii od Jeju bych spíš řekla, že mě dost štve. Jako účinky jsou jen tak průměrné, takže dejme tomu, ale nejsem úplně fanda konzistence, přijde mi moc hutný a hodně pomalu se mi olej vsakuje. Takže tento zatím dost opomíjím, tak moc, že jsem si ze zvědavosti otevřela malé balení Ooh, které ale na fotce nevidíte, takže šuš.


Trilogy tonikum - Cosrx šneci

Jak moc jsem milovala a stále miluji tonikum od Trilogy, jsem říkala. Myslíte si, že je to jen náhoda, že je to zase z Austrálie, nebo bych se na to měla zaměřit a koupit si víc australské kosmetiky? No každopádně jako náhradu jsem se rozhodla vyzkoušet zase jednou šneky. Nutno říct, že jsem šneky nikdy nepoužívala tímto způsobem, který pro ně chystám. Vždycky jsem je měla jako sérum, takže hned na začátek péče, většinou jsem je používala jen tak samotné, maximálně jen s vitamínem C, takže vlastně byly až na konci péče, ale zase jsem na sebe nemazala pak oleje ani krémy ani nic. Teď je používám už asi třetí den na olej, stejně jako jsem používala Trilogy, takže je to úplně poslední věc, co přijde na pleť. Tak uvidíme, zatím mi to přijde fajn.


Vím, že moje večerní pojetí minimalismu je trošku maximalistické. Ale opravdu mi to takto vyhovuje. Jen musím najít ještě nějaký zázrak, který zařídí, abych nevypadala jako smrtka. To na konci pracovního týdne, když spím denně třeba jen šest hodin a vstávám už potřetí za sebou v půl páté ráno. Tak kdybyste někdo věděl, co mi tohle zařídí...

3 komentáře:

  1. Skúšala si dávať ten alverde gel na mokrú pleť? Väčšinou to pri hutných geloch pomôže. Ani som nezaznamenala že KOsmeu prestali predávať, zaznamenala som akurát výpredaje, dá sa zohnať na ebay. Mandelic acid vyzerá dobre, zaznamenala si už nejaké účinky? Blossom Jeju som neskúšala, ale mám kaméliový olej od Fushi a ten je teda tekutý až až, rozhodne viac ako tamanu a o niečo viac ako obyčajný mandľový, používam aj na vlasy a vsakuje sa neskutočne, mám ho ako základ mixu olejov.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. právěže používám alverde s vodou a vadí mi to. mám blok si mokřit nalíčený obličej. mandelic jsem ještě neotevřela, kaméliový olej mi přijde hustý jak normální olej (s tím mandlovým mi to přijde srovnatelné, čistý tamanu jsem ještě neměla), ale vadí mi na pleti, vsakuje se mi o dost pomaleji, než jakýkoliv jiný olej. tak nevím, asi mají jinou kamélii u blossom jeju. mi přijde, že kosmea odešla z eu, vlastně ani na tom ebay nevidím jediného eu prodejce. to mi přijde dost líto.

      Vymazat
  2. Já jsem z toho Alverde odličovače nadšená, líbí se mi vůně, obal i konzistence, i tak sladce chutná:-), já ho teda plácám ve sprše na mokrý obličej, takže s ním potíže nemám.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...