pondělí 3. ledna 2022

3x3: co bych chtěla v novém roce

Dobře, předsevzetí si moc nedávám a hlavně ho až tak nedodržuji, všechno je to blbost, takže tak. Ale chtěla bych vám něco důležitého říct, tak k tomu využiji tento dávno zapomenutý formát, přidám k tomu nějaká ta jakože předsevzetí a taky přání... a tady to máte.





Pokud jde tématicky kosmeticky, tak tam mám jen taková malá a vlastně jsou to dost skromná přání. Klidně můžeme použít i slovíčko předsevzetí.
  • Chtěla bych dále redukovat svou dekorativní kosmetiku. Hlavně pokud jde o vybudovanou kolekci tvářenek a rtěnek, tak to bych zmenšila třeba na polovinu. To se mi asi nepovede, ale přát si to můžu.
  • Chtěla bych spotřebovat všechny svoje makeupy. Mám k tomu dobře nakročeno, chybí mi podle mě jen dva důsledné kroky: nekupovat si nové makeupy a používat staré makeupy. A tak se snažím a fakt se alespoň pětkrát týdně maluji. Uvidíme, doufám, že na podzim budou staré zásoby pryč, že bych si konečně koupila Gressu.
  • A pokud jde o pečující kosmetiku, tak by mi dost vyhovovalo, kdybych třeba rok nic nekoupila. To se asi nestane, ale loni jsem opravdu hezky pohnula se zásobama, ty se mi ale během loňského Black Friday zase solidně nakupily... no když nic nekoupím alespoň tři měsíce, tak se ten zásobovací šuplík dost vyprázdní a bude mi to taky vyhovovat.

A pak je tady ještě oblečení. Minulý týden jsem narazila na výzvu, že někdo si nekupuje oblečení celý rok. Chápu, že je to nejvíce ekologická i ekonomická možnost, ale na to asi nemám. Budu se snažit už čtvrtý rok kupovat jen jeden kus oblečení měsíčně. Důležité je to slovíčko snažit, protože loni ani předloni se mi to moc nepovedlo. Předloni jsem zjistila, že jsem těhotná a nějaké racionále jsem zatlačila do rohu šuplíku spolu s menstruačními potřebami, chtěla jsem to mít všechno, těhotenské šaty, legíny, kojící tílka a podprsenky, prostě se to dost zvrtlo. Loni jsem se celkem držela, ale pak se to zvrhlo na podzim a myslím, že jsem skončila tak na těch dvaceti kusech za rok, možná pětadvaceti. Letos bych to ale ráda opravdu zase dala a tak si raději skládám, co bych opravdu chtěla a říkám si, že si budu měsíc po měsíci plnit přání.
  • Šaty od Simplegray jsem chtěla už předloni, ale to jsem byla s pupkem. Loni sice bez děcka, ale stále trošku z pupkem a chtěla bych spíš variantu víc na tělo, takže si to snad splním letos. Ale mě pak vždycky pozornost odvede pobaltská nabídka na etsy... no snad to letos vyhrají Slováci.
  • Šaty od Tradice už jedny mám, bohužel je až tak moc nenosím, protože je teď nemám kam nosit. Ale určitě bych si u nich vybrala i nějaký všednější a praktičtější střih a chodím tam pravidelně nakukovat. Hlavně ty plátěné bych si nechala líbit. No, koukám, že eshop je zavřený, ale fakt to tam mají hezké.
  • No a možná bych si chtěla pořídit ještě další šaty z mušelínu. On je teď hodně trendy. Pořád chodím nakukovat k Lovecolors, ale vždycky mě zastaví, že od nich už jeden mušelín mám a že se mi vlastně vůbec nelíbí, vypadá tak ošuntěle a na těle střih taky nic moc... tak možná spíš mám raději předsevzetí, že s mušelínem nebudu experimentovat?

A skončím tím nutkáním se s něčím svěřit. Přála bych si, aby instagram skončil. Vím, že to se nestane. A pokud se to stane, tak jen proto, že bude jiná lepší, ale vlastně ta stejná apka. Ale měla bych pro to hned několik důvodů, hlavně následující tři. No a pokud se to na instagramu nezmění, tak se bojím, že mě tam už tak moc neuvidíte, protože často a stále častěji mně to tam leze krkem. A to vlastně ani nesleduji žádné největší influencerky, prodavačky a jiná zla.

  • Mně tak strašně moc už lezou u kosmetiky a hlavně u péče na pleť na nervy všechny ty zkratky a infografické informace a rychlé přehledy, generalizace a krátké info a všechno tohle. A vlastně to často pak je špatně a lidi si třeba myslí, že nemůžou pleťový olej používat ráno, a mně je to líto. Chce se mi pak křičet, že ať proboha už drží hubu u něčeho, o čem ví velké kulové... ale nekřičím, protože nejsem samozřejmě profesionální debil.
  • Všude jinde mě pak nebaví ty motivační kecy a vtipy na motivační kecy a vtipy, že si někdo dělá vtipy na motivaci. Nechápu, proč mi algoritmus pořád nabízí reelsy na téma gender reveal nebo jsem těhotná, mám holý pupek a tancuji, taky vybírám svatební šaty nebo nakoupila jsem hromadu šatů a ukážu je vám tak rychle, že vlastně z toho nic neuvidíte... hlavně, že k tomu hraje hudba. Celé to nechápu a přijde mi, že se v tom jakákoliv informace ztrácí. A já mám informace ráda.
  • A chtěla bych, aby se vrátilo psané slovo ve své plné hodnotě. A ne jako zkratka ve čtverečku na instagramu. Jasně nestane se to, ale přát si to snad můžu ne?

No a to bude asi dneska vše.

5 komentářů:

  1. Moje 3×3:
    * Najit si kosmeticku, pravidelne k ni chodit a zjistit, jestli to prinese vysledek.
    * Casteji se malovat
    * Pecovat o svoji plet opravdu pravidelne.

    A pak taky:
    * Zavinovaci saty https://www.fler.cz/shop/sugkrasisa
    * Dlouhou sukni od Pangeas https://www.pangeas.cz/
    * Leginy od Pura Vidy https://www.puravidashop.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. koukala jsem na toho fler prodejce... a to snad půjde i na můj wishlist.

      Vymazat
  2. ty šaty mi připadají na webech alá 1920, proutek do ruky a jedem pást na pastviny, ale v pořádku, každý má jiný vkus

    OdpovědětVymazat
  3. Já teda doufám, že se mi příští rok splní sen jménem kryolipolýza. Už dlouho bych chtěla tento zákrok podstoupit, ale nejdřív mi to rozmlouval manžel, teď dcera. Ale přitom já jsem přesvědčená o tom, že to chci. :) No, tak uvidíme. Myslím, že jsem jim konečně přednesla argumenty pro to, že se to pro mě vyplatí, tak snad je obměkčím. Nechci do toho jít zase s tím, že s mým rozhodnutím někdo nesouhlasí. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...