pátek 18. března 2011

Rozjasňovač aneb pro lepší den...

Rozjasňovače: 1.díl, 2.díl, 3.díl, 4.díl 

Možná to někomu ještě nedošlo, takže to zopakuji... já zbožňuji rozjasňovače v mnoha podobách. Hned vedle tvářenek je to můj nejoblíbenější produkt dekorativní kosmetiky. Nebudu to přehánět, vím, že bych bez rozjasňovače samozřejmě přežila. Ale asi velmi těžko.

Na úvod snad jen nastíním, jaké jsou možnosti. Rozjasňovače fungují na principu odrazu světla, mohou být různé konzistence i barev. Přímo rozjasňovač je produkt, který se užívá pro bodové zvýraznění určitých partií obličeje. Je koncentrovaný a obsahuje víc než malé množství třpytek nebo jiných prostředků zajišťujících lesk. Můžete také rozjasnit obličej jako celek, k tomu zpravidla použijete rozjasňující krém nebo bázi nebo makeup nebo pudr nebo různé obdoby předchozího. Lokální rozjasňovač je vhodný pro vytvarování obličeje, spolu s bronzerem. A aby to bylo napínavé, tak jsem se právě rozhodla rozdělit článek do dvou částí a tomu, kam nanést a co použít pro lokální rozjasnění, se budu věnovat až příště...

Pokud máte nudnou pleť, které chcete dodat menší změnu (až jiskru), vezměte rozjasňovač a naneste ho na celý obličej. Takový rozjasňovač představuje za běžných okolností koncentrovanou sílu discokoule, takže uberte a sáhněte po alternativě. Protože špetku rozjasňujícího efektu dneska už najdete všude možně.
  • Rozjasňující krém není mým velkým favoritem. Přijde mi, že takový krém se soustředí na jediný cíl - rozjasnění. Já ale od krému očekávám také pečující efekt. S rozjasňujícími krémy tak nemám příliš mnoho zkušeností, ale můžete vyzkoušet třeba ten od Nivei nebo Yves Rocher (jeden čas jsem nad tímto krémem seriózně uvažovala, protože na ruce mi byl opravdu příjemný a strašně pěkně voní). Za hydratační krém se taky považuje Eyeko 3v1 krém, ale jako hydratační krém stojí celkem za dvě věci, i když rozjasňuje opravdu pěkně.


  • To rozjasňující báze mě naopak přitahují velmi. Naposledy jsem se v Marionnaud zamilovala do rozjasňující báze Diorskin Nude. A teď ji nemůžu na internetu nikde najít, všude jsou jenom ty makeupy. Jako kdyby neexistovala... tak popojedem. Z běžně v drogérii dostupných značek stojí za to vyzkoušet Dermacol Pearl Energy a Alverde Transparentní makeup. Z na internetu prezentovaných značek doporučuji Goddess Glow a jsem si jistá, že v běžné Sephoře se na nějakou tu rozjasňující bázi taky narazí celkem snadno.



  • A nebo zapomeňte na bázi a rozjasněte se přímo makeupem. Je jich spousta, třeba Lancôme - Teint Miracle, Dior - Diorskin Nude (tyhle dva mám zrovna v merku já), nějaký vyrábí i třeba Dermacol nebo si vyberte minerální makeup, já mám políčeno na Joppa Minerals nebo Lumiere Luminesse. Kdysi dávno jsem měla Bourjois 10 Hour Sleep Effect a ten byl skvělý.


Nejraději mám asi Perfecting Glow jako fixační pudr, Transparentní makeup od Alverde mi přijde, že má hodně decentní efekt (až neviditelný), naopak báze od Dermacolu opravdu viditelně rozjasní, jen je mi líto, že opravdu hodně rychle ubývá. Krém od Eyeko moc nepoužívám, hůře se mi roztírá. A Luminesse od Lumieru mi přišel, že vůbec nefunguje jako rozjasňující makeup... Ale pak u nás byla jednou návštěva, já si ráno odskočila do koupelny a namalovala jenom tento makeup a návštěva se potom ptala, co jsem to měla za makeup, že vypadal moc pěkně a přirozeně a já jsem vypadala nějak mnohem lépe. To bylo vůbec poprvé v životě, co mi někdo pochválil takhle makeup, a poprvé v životě, co jsem někomu makeup doporučila a poté i objednala z internetu... A od té doby toužím i já po plné velikosti.


      7 komentářů:

      1. Pěkný článek. Já tedy nemám na rozjasňovače pleť, páč je pupínková a flekatá, ale až se jednou třeba dá dohromady, určitě vyzkouším :D

        OdpovědětVymazat
      2. no to mi povídej. já jsem deset let maskovala a matovala pupínkovou pleť, ale teď na rozjasňovače mám už dva roky úchylku, protože když se mi konečně napravila pleť, tak si to musím užít.

        OdpovědětVymazat
      3. ja som doteraz makeup nepouzivala, ale rozmyslam nad niecim rozjasnujucim, kedze mam sivy nudny ksicht. na druhej strane mam dost lesklu plet, najma na cele. nebudem s rozjasnovacom prilis leskla?

        OdpovědětVymazat
      4. Toho se právě taky bojím, abych nezastávala funkci odrazky. Ale ten Dermakol mě zaujal. To by se mohlo pro začátečníka hodit, ne? Co myslíš, milá Krásnová?

        OdpovědětVymazat
      5. Já mám nejraději krémové, jako ELF Shimmer Palette nebo Darling Girl Glow Baby Glow.

        OdpovědětVymazat
      6. myslím, že všeobecně rozjasňovače nejsou moc pro mastné a lesklé obličeje. ale zase bych to až tak nezatracovala, mnohem důležitější je podle mě mít hezkou pleť, protože takový rozjasňovač na každý pupínek jen upozorní.
        ale třeba minerální rozjasňující makeup bych se nebála dát ani na mastnou pleť.
        dermacol báze je dobrá, myslím, že pro začátečníka ideální.
        a elf rozjasňovače jsou opravdu celkem fajn, jen jsou to ty lokální rozjasňovače...

        OdpovědětVymazat
      7. mna ten dermacol akosi sklamal ked som ho mala:(

        OdpovědětVymazat

      Děkuji za všechny komentáře!

      Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

      Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...