pondělí 24. února 2014

8 věcí, které mi v minulém roce změnily pleť

Nemám dokonalou pleť. Nikdy jsem neměla. A jak mně občas někdo fundovaný řekne (kosmetička nebo kožní), ani nikdy mít nebudu. Ovšem to, jak se moje pleť začala chovat asi před rokem a půl... bylo hodně špatné i na mé poměry. Začalo to ucpáváním pórů, taková drobná krupička, která se objevila nejdříve na lícních kostech, pak se rozšířila na spánky a nakonec se vydala směrem dolů až na krk. Zhruba po dvou měsících tohoto neustále se zhoršujícího stavu ucpaných pórů, se mi začaly pupínky i podebírat. Zanítilo se jich pár, pak dalších pár, pořád tam byly a postupně jich přibývalo, byly podkožní a nepěkné a tak. Protože mám nenechavé ruce, tak to pokračovalo jizvičkama. Do toho se mi brutálně začala vysušovat pleť, nebylo to ani tak špatnou kosmetikou, jako si myslím samovolnou obranou pleti proti všem těm pupínkům a jizvičkám, určitě i proti nevhodné kosmetice a přehnané péči. Takže po půl roce jsem skončila s totálně přesušenou pletí, na dotyk úplně jak struhadlo, s ucpanými póry na lícních kostech a zanícenými boláky hlavně na bradě a tvářích. Bez minerálního makeupu jsem ven nechodila a raději jsem vlastně vůbec nechodila ven. Navíc jsem netušila, proč mi pleť tak blázní. Fakt to nevím do teď, co to způsobilo, takže si asi budu muset vystačit s prostým konstatováním, že hormonální nerovnováha.

Oproti tomu, jak moje pleť vypadala před rokem, ji právě v tuto chvíli miluji. Není dokonalá, ale není ani špatná. Jak jsem se k tomuto stavu dostala? Vlastně si ani nejsem jistá. Změna to byla tak pomalá a tak v jednotlivých krůčcích nepatrná, že je dost těžko říct. (Tedy s jedinou výjimkou: MyChelle séra, které na mě mělo účinek během tří dnů od prvního použití.) A když říkám pomalá, tak tím myslím opravdu měsíce a ještě nejsem na konci té cesty k dokonalé pleti. Ani to nebylo nic zázračného, ale nakonec to fungovalo.



(1) Silk Naturals Pore Refining Toner
Miluji ho. První lahvičku jsem vyzkoušela akorát před rokem a pak si jen mlátila hlavou o zeď, že jsem ho tenkrát nekoupila víc. Tento toner mi v nejhorším dokázal pleť uklidnit a póry udržovat relativně čisté. Stačilo použití dvakrát denně. Zpětně si myslím, že SN toner byl jeden z prvních kroků správným směrem k lepší pleti. Jen mi tedy trvalo dlouho, než jsem koupila novou várku, jsem přes půl roku čekala, až budou dávat k nákupu něco jiného než oční stíny. Dočkala jsem se až před Vánocemi, ale v současnosti už na SN opět frčím. Stále ho miluji.

(2) rybí olej
Nevěřím moc na doplňky stravy, spousta jich na mě nefungovala, některé fungovaly, ale měly občas i nežádoucí účinky (třeba zarudlá pleť po vitamínu B). Rybí olej na mě funguje. Má pomalé účinky, určitě si na ně musíte počkat v řádu měsíců, já pro definitivní čekala měsíce dva. Ale vyplatí se to. Po rybím oleji se mi totiž přestaly tvořit podkožní útvary.

(3) minimální péče
Minimální péči jsem začala praktikovat, když mi došel SN toner. Prostě jsem najednou byla bezradná. Nevěděla jsem, co na sebe hlavně večer namazat... a tak jsem se nemazala. Ani toner jsem si nedávala. Prostě nic. Odlíčila jsem makeup, vyčistila si pleť, nechala ji, ať klidně chvilku tahá a šla jsem spát. Kdykoliv jsem se totiž v tomto období zkusila namazat, ať už ráno nebo večer, tak to nedopadlo dobře. Postupně jsem přidala tonery, občas i nějakou květinovou vodu, ale krémy mi nedělaly dobře. Tak jsem na ně rezignovala. Večer mi to přišlo přirozené, jen ráno jsem bojovala s tím, že si přeci bez namazání nemůžu dát makeup.

(4) Matis BB krém
V tu chvíli naštěstí přišla záchrana v podobě BB krému od Matisu. On je hodně hutný, hodně až mastný a hodně výživný. Navíc hodně kryje. Ideální řešení. Nahradil mi ráno denní krém, i s SPF faktorem (jsem se v létě fakt bála pigmentových skvrn, používala jsem i kyselinová tonika... a prostě kdyby se mi začaly dělat skvrny i ze sluníčka, tak si to jdu asi rovnou hodit). A navíc nahradil i makeup. Ráno mi stačily dvě vrstvy, pro zvýšené krytí jsem to ještě pudrovala Lumiere minerálním makeupem. Tím jsem doplnila minimální péči a myslím, že tak tři až čtyři měsíce jsem se ničím jiným nemazala. Matis BB měl i regenerační a hodně hojící účinky, občas jsem bojovala s nutkáním ho na sebe namazat i na noc... a o to víc se těšila na ráno, až si zase dopřeji.




(5) separátní ručníky na obličej
Chápu, že někomu to může přijít jako zbytečnost. Mně vlastně taky. Mít separátní ručníky na obličej je nadbytečné. Primárně ovšem to nejsou jen ručníky na obličej, primárně hlavně s tím večer odličuji balzámy a oleje. A ani to není na teplých mokrých ručnících to nejlepší. Nejlepší na nich totiž je, že umýt vám můžou i pleťovou masku. Jílové masky díky tomu pleť mnohem lépe čistí, navíc jakákoliv maska se tak umyje rychleji a efektivněji. Stačí jen nanést pleťovou masku, nechat uschnout, pak na obličej přiložit teplý mokrý ručník, chvíli podržet a masku setřít. Pokaždé úplně cítím, jak mi jíl proniká do pórů, teplem tam všechno rozpouští a ručník to potom stírá do pryč.

(6) Elemental Herbology Facial Detox Purifying Mask
... je asi nejlepší jílovou maskou, kterou jsem kdy vyzkoušela. Ta cena tomu bohužel odpovídá. Je to jediná maska, která kdy dokázala nejen předejít novým pupínkům, ale zároveň zvrátit vývoj těch stávajících. Stačilo večer nanést, smýt ručníkem a teplou vodou... a ráno jsem se budila s novou pletí. V současné době mám pocit, že ji už nepotřebuji. Proto jsem ji taky ještě nekoupila. Navíc mi i přišlo, že hodně obdobné účinky má Matis Clay Mask, kterou jsem ve slevě nakonec koupila. Zpětným srovnáním je EH lepší. Ale Matis je horší opravdu jenom o kousek.

(7) MyChelle Clear Skin Serum
Sérum jsem začala používat v době, kdy moje pleť měla jediný závažný problém. Ty póry se mi pořád ucpávaly. Suchost a dehydratovanost jsem tak nějak eliminovala trošku paradoxně tím, že jsem se přestala mazat. Podkožní problémy zase eliminoval rybí tuk. Ale ty minipupínečky tam byly pořád.  A všude. A dělaly se nové a nové. Jílové masky je dokázaly ničit jenom částečně. Po prvním namazání s MyChelle se nic nestalo. Po druhém jsem si říkala, to ne... to se mi jen zdá. Po třetím, tedy čtvrtý den ráno, jsem konstatovala, že to je nespíš fakt a je na čase ho přijmout. Že se mi póry ucpávat přestaly. Teď už stačilo jenom vyřešit dvě věci: aby zmizely ty neúporné pupínky, co byly všude, a aby zmizely jizvičky.

(8) Evolve Light Perfect AHA Mask
... vyřešila zbývající dva problémy. Za prvé přinutila všechno, co bylo skryté pod kůží, aby vylezlo na povrch. Trvalo to asi deset použití, tedy tři měsíce a veškeré minipupínky i skryté podkožní, o kterým jsem ani nevěděla, že tam jsou... tak všechno toto bylo pryč. A za druhé brutálně podpořila regeneraci. Pomalu tomu nevěřím, jaktože je možné, že kůže se po použití Evolve zrychleně regenerovala až tři dny. Ale fakt to tak bylo.



Zmínit bych asi měla ještě třeba další tonika, třeba UNT Clearegen, REN Clarifying nebo UNT Acné Control, pak Isvari Cleanser (prostě kyseliny fakt můžu) a v neposlední řadě i Steamcream (konečně jsem se mohla namazat i večer) nebo neem ať už ve formě masky nebo oleje (konečně něco, co dokáže moji pleť okamžitě uklidnit). Ale těchto osm věcí mělo zásadnější vliv, alespoň já to tak zpětně vnímám.


Na zázračné produkty už dávno nevěřím, ale minimálně MyChelle sérum ve mně opět podnítilo pochybnosti. Co když kosmetické zázraky opravdu existují? Jaký je ten váš? A věříte na zázraky?

51 komentářů:

  1. Na zázraky právěže nevěřím. Ale jsem ráda, že jsi našla péči a způsob, jak udělat svou pleť lepší. :-) Vím jaké to je mít trápení a často mám období, kdy z domu nechci vycházet. Mně také pomohla minimální péče, vnitřní užívání různých olejů - příště zkusím rybí. Teď hledám ještě nějaký dokonalý BB, navnadila jsi mě na Matis, tak musím splašit vzoreček, protože mně ucpává póry všechno. A ještě to chce najít příčinu podkožáků, protože ty jsou mým největším trápením :/ Každopádně blahopřeju a jen tak dál, trb! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ten Matis je fakt skvělý. a děkuji za komentář.

      Vymazat
  2. Na zázraky som prestala veriť po skončení detstva... verím však tomu, že keď sa človek začne o niečo snažiť, vždy to tak nejako musí vyjsť. To isté je s pleťou. Tiež ju nemám dokonalú, ani mať nebudem (najlepšie sú také tie keci ako prečkaj pubertu, pupínky prejdú... no, tak som ešte aj skoro v 30-ke v puberte alebo neviem). Každopádne pleť sa mi trochu (trochu hodne) spravila po 2 rokoch, keď som začala provozovať poriadne odličovanie a samostatný ručník na obličej (a to som o žiadnej "CH" nevedela, prišlo mi to tak nejak logické), častejšie menenie povlečenia na vankúš, a nedotýkania sa tváre (sem-tam poruším, no). No čo sa týka prípravku, tak za kozmetický "zázrak" považujem Akneroxid, ktorý, keď namažem na začínajúci pupínek večer, ráno tam FAKT neni! Funguje to u mňa v 99% (tj. na také tie zanícené áno, na podkožné biele bodky - mílie? nefunguje). Keď som ho však na začiatku nanášala na celú tvár, tak sa mi do týždňa spravila taká alergia, že som vyzerala, akoby som spadla do osieho hniezda. Preto ho dávam len podľa potreby lokálne večer, ráno ani stopa po vyrážke, zato tam mám červený fľak (ktorý ma však dráždi omnoho menej) - na ten zas dám malinko kortikoidovej mastičky a do večera-druhého dňa je pleť kľudná, bez vyrážky aj fľaku. Perfektné. Inakšie, tiež som mala také obdobie, že som mala pocit, že akýkoľvek krém to všetko zhoršuje, nemazala som sa ničím - a ono to fakt akosi pomáhalo. Jo a rybí olej mám už nejakú tu dobu v chladničke a nie a nie sa s ním skamarátiť...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jo... to je fakt super, když se tě někdo zeptá "jaktože si pořád v pubertě?" nebo případně "a kdy z toho vyrosteš?" taky je dobrý "proč máš tak škaredou pleť?"... no asi proto, že takovou chci mít? fakt nevím, co na to odpovědět.

      Vymazat
  3. Ze vzdálenosti, z jaké tě vidí lidi normálně, máš pleť úplně krásnou teď. Já jsem na tom momentálně dost podobně jako ty před tím rokem a půl a zjistila jsem, že má vliv i šampon, pokud nemám vlasovou pokožku 100% v kondici, horší se i pleť. Pro mě je takový zázrakem (resp.na podzim byl) santal biofáze od Nobilisu, během dvou dnů mi tehdy vyrobil úplně novou pleť. Bohužel teď je problém asi někde trochu jinde, takže jeho účinky už nejsou takové, jak dřív. Ale po té zkušenosti chci vyzkoušet další biofázi, asi měsíček. A jíst nějaký oleje se chystám už dlouho, občas si dám rakytník, co mám pro děcka, ale strašně mi nechutná, takže to vždycky skončí konstatování, že přece to dětem nesežeru. Chci zkusit konopný, zvenku mi nic moc nedělá, tak snad vnitřně jo, i když vzhledem k tomu, že se obávám, že ty problémy jsou způsobené výrazně větším než malým množstvím stresu, tak si myslím, že by mi konopí možná prospělo v úplně jiné formě...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ti nevím tedy, ale bez makeupu před zrcadlem až tak úplně dokonale nevypadá. ale blížím se k tomu!

      Vymazat
  4. Já vím, že není moc milý to o té pleti slyšet. A že to tím spíš nepotěší od odborníků, od kterých by člověk čekal, že možná přijdou na něco víc, než co člověk zjistil o svojí pleti za léta prostou empirií. Nemám dokonalou pleť. Nemám občasný pupínky ze stresu/před menstruací/když se stravuju jako čuňátko/když o sebe stejně tak (ne)pečuju, protože to nestíhám/nechce se mi. Já mám prostě akné a mít ho zjevně i budu. Nu, smířit jsem se s tím naprosto odmítla. Byla to "poslední štace", ale já byla ochotná vyzkoušet naprosto cokoli, co bude mít nějaké výsledky a tak se v mojí hlavě jako poslední záchrana vyrojily i věci jako Roaccutane a HA. Smířit se s tím člověk nemusí, ale záleží, čeho je kvůli tomu ochotný. Popravdě, nikdy jsem po kosmetice neviděla naprosto žádný objektivní výsledky. Byly doby, kdy jsem měla pleť lepší, kdy horší, období horší pleti se postupně uklidnila tak nějak sama bez jakéhokoli (i podpůrného) vlivu nějakých mazadel... I usoudila jsem, že prostě hormony. U mě fakt jo. Změna HA = děsná pleť. Nasazení HA = zase hormonální zmatek a zase děsná pleť. Když jsem v ideálním stavu, dělají se mi občasný pupínky přesně akorát ve stejným období před menstruací. Jako chodit s akné prostě nechci a co mám dělat s hormony, no... Svým způsobem obdivuju kohokoli, kdo se vyrovná s faktem, že do vínku nedostal pleť, která se těch pár pupínků sama zbaví po osmnáctinách, pečuje o sebe, je rád za každé minimální zlepšení a zhoršení prostě bere tak, že se to s podpůrnou péčí kosmetiky nějak přežije. O mně to moji nejbližší (přítel a rodina) ví, že jsem schopná se před zrcadlem téměř rozbrečet, když mi na nervy dlouho hraje stav "zase nový beďar"...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale tak ono se vším se dá něco dělat, i s hormony. Ty věci se v těle prostě nedějou jen tak, není to žádný nahodilý chaos, to už by lidstvo dávno vymřelo. Zkus najít - ale fakt dobrýho - homeopata, je úplně jedno, jestli tomu věříš nebo ne, nemá to na účinnost těch léků žádný vliv, pokud jsou správně vybrané.

      Vymazat
    2. Funguje to opravdu i když tomu člověk nevěří? :-) (Zrovna u problémů s pletí může být totiž psychika velmi mocná, na stresové akné sice netrpím, ale uznávám, že naopak to fungovat klidně může.) Já jsem to totiž nikdy nezkoušela a jsem k podobným věcem poměrně skeptická a uznávám především klasickou medicínu...

      Vymazat
    3. Psychika hraje u kůže samozřejmě velkou roli, ale spíš v takových těch případech, že se někdo osype před zkouškou nebo tak. Jinak kožní problémy jsou nemoci jako všechny ostatní a nejde to dělit na somatické a psychické, to, že někdy (já myslím, že vždy, ale zas to nikomu necpu) je původní ta psychická, tak to tu faktickou nemoc nečiní méně reálnou. Já mám to, jak homeopatika (ne)fungují vyzkoušené na sobě - několikrát mi zafungovala úplně jinak, než jsem předpokládala a čekala a jednou se mi i stalo, že jsem jedno fakt jen zkusila a byla přesvědčená, že jsem vybrala blbě a že to nic neudělá (byl to pěkný hukot pak :-) ). A u dětí by třeba ten placebo efekt být mohl (maminka jim dá něco, co jim pomůže), ale tím se nevysvětluje, proč ta homeo (opět, pokud se to trefí) zafungují de facto okamžitě, kdežto klasické léky (sirup na kašel třeba) až po několikáté dávce.Ale jak říkám, musí se to trefit. Proto tomu tolik lidí nevěří, najít ten pravý lék je fakt oříšek a nedivím se, když někdo dostane dvakrát po sobě něco, co mu nic neudělá, že už to pak dál nezkouší. Proto je potřeba najít homeopata fakt podle referencí a mít trpělivost, on musí zjistit fakt hodně věcí a protože si ve spoustě věcí lidi dost často lžou do kapsy, tak někdy fakt nemá lehkou pozici.

      Vymazat
    4. to já jsem s tím faktem asi vyrovnaná. jen tedy to nesmí zacházet do extrémů. ale nějakých pár pupínků mi ráno nezkazí, do toho mám makeup, že ano. ovšem během extrémů jsem z toho na prášky, to jasně. takže ti úplně rozumím.

      Vymazat
    5. Tak teď máš ty kuličky, takže ty seš za vodou... Už budeš jen zenová modelka. Pokud jsem se tedy trefila ovšem, že ano...

      Vymazat
  5. Rybí olej by měl brát každý, já po 8 měsících vidím čistší, méně suchou pleť bez alergických reakcí, lesklejší vlasy, žádné PMS a že působí pozitivě i na jiné věci, je vědecky prokázané. Neberu kapsle, ale tekutý. Brala jsem i jiné oleje (dýňový, černuchový, pupalkový), ale rybí je prostě neporazitelná jednička. Rybí olej do každé rodiny!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jdu si pro něj!!!
      Jinak, já se teď držím Biodermy gelu, krému a zelené micelárky a mám pokoj, klídek:)

      Vymazat
    2. tak já tedy účinky vidím jenom na pleti. vlasy mám dobrý tak nějak samozřejmě, PMS mám pořád. ale jinak jo... rybí olej je super. k tekuté formě jsem si moc cestu nenašla.

      dýňový (ani jiný) olej moc nemusím, ale jím dýňová semínka... a přijde mi, že když se jich třeba pět dní po sobě fakt přejím, tak to je na kvalitě pleti i trošku znát.

      Vymazat
  6. Vím o jediném zázraku - a tím je Absolut thermo repair od L'Oreal Prof. Samozřejmě na vlasy :)

    Na zbytek nevěřím.

    Pro moji pleť je zásadní bod č. 3! A perfektní odlíčení. Občas, tak jednou za rok a půl - dva, si "dopřeji" Zineryt a Duac gel na předpis (ATB), to když se mi na pleti usadí nějaká mrška. Za 3 týdny je hotovo.. Není to ideální, ale relativně pohodlné a levné (400 korun).

    Byla bych ráda, kdyby ses rozepsala o tonikách. Všechna v drogerii obsahují alkohol a to je pro mě cesta do pekel.

    Jo a abych nezapomněla! Nejlepší čistič pótů je mořská voda! Do každé rodiny aspoň 2x do roka! :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mořskou vodu jsem zatím zkoušela jenom v moři. ale mám to v zápisníčku, že chci vyzkoušet nějakou ve spreji, až mi dojde ten přeceňovaný Serozinc.

      jinak o tonikách jsem něco málo psala tady
      http://denjekrasny.blogspot.cz/2012/07/skin-food-peach-sake-toner.html
      (ještě něco sepíšu, tohle jen pro případ, že by mi to sepisování zase trvalo dlouho)

      Vymazat
    2. Tak jsem ten článek o tonikách přečetla a ... no, nevím. Něco mi to trochu objasnilo, ale asi ne úplně. Mám zmatek v těch různých pleťových vodách, růžových vodách, tonikách. A jako je rozdíl mezi "normálním" tonikem a exfoliačním? A třeba serozink je tonikum nebo něco jiného?
      Se přiznám, že donedávna jsem používala micelárku nebo mycí gel, případně obojí a krém.
      Jenže ta pleť jaksi nevypadá úplně nejlíp, že...
      Takže by to chtělo asi něco přidat, jenže se bojím přidat moc věcí najednou.

      Vymazat
    3. jj, ten článek má určitě mezery. takže nový o tonikách určitě bude. jinak serozinc je většinou označovaný jak hydratační tonikum. no nevím, bych ho spíš označila za hydratační pleťovou vodu. ale v tomto pojmenování je fakt strašný bordel a každý to označuje jinak.

      můžeš zkusit přidat nějaké tonikum. buďto večer to exfoliační (ten můj REN třeba). nebo ráno nějaké astringentní (ten můj Silk Naturals).

      Vymazat
    4. já to vůbec nemyslela jako kritiku tvého článku. jen jsem prostě chtěla říct, že jsem zmatená množstvím různých kosmetických přípravků a mám guláš v účelu jejich použití, v pořadí nanášení na pleť a tak.
      A díky za odpověď. Obdivuju, že věnuješ čas odpovědím na téměř každý komentář.

      Vymazat
    5. Ok, teď mám guláš i já.. Existuje něco na lehké vyčištění pórů (jak jsem psala, na zázraky nevěřím) a zároveň stažení? Na to jsou tonika, jak píšeš ve článku,že? :) A teď to složité - dá se sehnat tonikum bez alkoholu? :))

      Vymazat
    6. jsem to ani jako kritiku nevzala... spíš mi to přišlo jako pravda, v tom článku určitě není všechno.

      no a lehké vyčištění a stažení bez alkoholu... podle mě je přesně takový SN Pore Refiner. nebo i UNT Acné Control (ale ten možná má nějaký alkohol? teď fakt nevím)

      Vymazat
  7. Za článek o tonikách bych se taky přimlouvala. Petra

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj, zajímavý článek. Musím přiznat, že z té kosmetiky nic neznám, jakým způsobem jsi se k ní dostala? Naštěstí s pletí žádné zásadní problémy nemám, i když někdy mi šupinkovatí nos po některém make-upu a taky se mi zdá, že mezi nosem a tvářema (nevím, jak to místo nazvat) mám zbytečně veliké póry (možná se jen moc pozoruju). Snažím se ty póry všemožně schovat.

    Ale rybí tuk jako doplněk stravy užívám taky :) Zatím je to měsíc a říkala jsem si, že nevidím žádnou změnu, tak já ještě vytrvám, třeba to teprve příjde. :)

    Bude mi potěšením, když mrkneš na můj blog, i když teprve začínám.
    Ahoj Radka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. PS: ještě bych dodala, že na ty póry zkouším momentálně několik přípravků z mrtvého moře a taky teď dost experimentuju s různými oleji místo nočních krémů...

      Vymazat
    2. no kosmetiku jsem normálně koupila... rybím olejem určitě ještě vydrž, já jsem po měsíci nepoznala žádnou změnu. a mrtvé moře je super. mám doma bahno a to na póry funguje docela dobře.

      Vymazat
  9. Mojí záchranou na vřídky a pupínky byla antikoncepce..bohužel jsem moji Chloe musela přestat brát jelikož mi hrozila trombóza :( ted mám novou a udržuje mi pleť pořád v pořádku ale není tak dobrá jako Chloe
    Každopádně mě moc zaujala ta poslední maska, tu bych chtěla vyzkoušet :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. na mě antikoncepce nikdy nepůsobila, ale je pravda, že jsem měla jenom dva druhy a pokaždé výrazně nízkohormonální. působila na mě těhotenství... tak krásnou pleť jsem nikdy neměla a asi nikdy už ani mít nebudu.

      a Evolve fakt doporučuji!

      Vymazat
    2. Na mě teda jo, ale jak píše slečna. Extranízkohormonový preparáty prostě takový výsledek nemají. Dryák stylu Chloe rozhodně jo. Já beru Minervu, což je generikum Diane a totéž jako Chloe. Pleť jak z alabastru. Byť to teda trvá příšerně dlouho, mně se pleť spravila asi po třičtvrtě roce až roce braní. Jo, zkoušela jsem ji vysadit a přejít na jinou antikoncepci, ale rozhodně výsledky nebyly takový, tak jsem se k Minervě vrátila (navíc jako bonus jsem měla příliš bolestivou menstruaci, což jsem s Minervou taky neznala). Přičemž znovunasazení mi stejně způsobilo rozkolísané hormony a krom neskutečné přecitlivělosti prvních týdnů se mi ještě teď pleť vzpamatovává. (Už jsem tři měsíce zase znova na Minervě.) Na krásnou pleť se zvyká rychle, spolehlivě mi každý pupínek v tomhle období kazil náladu. A nalíčit se mi nepomohlo. Mně nestačí, že ty pupínky nejsou vidět, stačí mi, že o nich já vím, že tam jsou. :-)

      Vymazat
  10. Jsem na tom dosti podobně jako ty....takže teď mám na radu kosmetičky terapii, kdy jsem se přestala úplně mazat krémy a taky musím tu počáteční staženost překousnout. A už nějakou dobu piju bylinky na srovnání hormonální hladiny, co jsem si sama "naordinovala" :) Pokud možno, chci se vyhnout jakýmkoli chemickým lékům, pokud to jen půjde. A musím říct, že výsledky jsou zatím více než super!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to je super. si myslím, že minimální péče je v nějakém krizovém období fakt skvělý způsob, jak pleť uklidnit. ale pokaždé mi je pak líto, že se ničím nemažu, když mám doma tolik kosmetiky...

      a bylinky na hormony fungují? to jsme nikdy nezkoušela. vypila jsem tady asi tak moře různých čistících čajů, které na mě moc nefungovaly... ale hormonální čaje jsem nikdy nezkusila.

      Vymazat
    2. Těžko říct. Shodou okolností jsem veškerý krémy vysadila pár dní poté, co jsem začala pít tyto bylinky. Namíchala jsem si kontryhel, řepík a maliník, tedy takovou kombinaci na pleť a hormony. Podle toho, co jsem si načetla na netu, tím asi není co zkazit...

      Vymazat
  11. Milá trb, mám zas chuť, skoupit to všechno :-). U mě se snad větší změna, než po laseru, stala s přechodem k přírodě... Začlo to před pár lety Lushem (maskám, vodám a roládkám jsem částečně věrná doposud, škoda Gorgeouse, že je tak drahý), postupovalo to směr L´Occitane, Hádek, Nobilis,Trilogy, REN.. Nic moc jiného už v poličkách nemám. Na Evolve se těším po dodělání REN masky, sérum mám taky od nich, ale tohle u tebe už okukuju dlouho, stejně jako toner. Pleť mám zhruba tak "vyzrálou" jako ty :-), ale mastná není - myslíš, že se hodí i na nemastnou pleť? Oni mají vůbec príma hezké věci...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. taky nemám vyloženě mastnou pleť. ale zase ani ne suchou. zrovna REN tonikum a Evolve maska mi přijdou hodně jemné a řekla bych, že i ta suchá pleť by to zvládla. no každopádně obojí fakt doporučuji, hlavně Evolve.

      Vymazat
    2. Díky! REN tonikum mám, ale neshledávám na sobě žádné rozpoznatelné změny.. proto mě zajímá ten tvůj zázrak broskvovej, ale ten jsem měla pocit, že je vyloženě pro pleť mastnou.

      Vymazat
    3. týjo ani ten skin food mi nepřišel nějak vysušující. si myslím, že v pohodě.

      Vymazat
  12. Super rady:) Kde se dá sehnat MyChelle Serum?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ho mám z iherb.com. ale mají ho myslím na feelunique nebo naturisimo.

      Vymazat
  13. Wow, tomu říkám souhra. Víš čemu? Zabrousila jsem sem před chvílí jen proto, abych si našla, zda jsi někde něco nepsala o té Evolve masce. Fakt jen kvůli tomu. Nadpis článku zaujal, tak jsem ho přelouskla... a na jeho konci překvápko! Prima, tak už se tě nemusím ptát:) Nebo asi musím? Jo, tak jo. Mně totiž ta maska vyzněla tak, že má pomoct zatočit s nerovnoměrnou pigmentací, že teda jednoduše dokáže zbavit právě těch jizviček a flíčků a ostatního neřádstva. A vůbec tak nějak nahodí zdravou rovnoměrnou barvu obličeji. Tak to ne? To nedělá? Škoda. I když účinky, jak je popisuješ ty, jsou taky úžasný!
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi jo, dělá to. jakože pro mě bylo úplně zásadní to, jak Evolve vytahuje nečistoty z pleti... to bylo super. a k tomu určitě i srovnává tón pleti. nejsem si úplně jistá, jak působí třeba na pigmentové skvrny a různé staré fleky a tak... abych se přiznala, tak to jsem ani moc nesledovala. ale určitě urychluje hojení a ztracení novějších fleků a nedokonalostí, v tom byla nepřekonatelná.

      Vymazat
    2. Tak ode dneška se mnou bydlí. Jsem na ni zvědavá, na krasavici. Zda-li zvládne udělat krasavici i ze mě. :) (No, to asi ne, ale trochu vylepšit by mi ten obličej mohla).
      Verunka

      Vymazat
  14. Já už jsem svoje psala - vazelína.

    Co mi ale nekoresponduje bod č. 3 a počet Tvých recenzí a výrobků. To si říkám, jestli si z nás děláš doslova prdel :).
    Btw. taky by mě hodně zajímalo, jak rozlišuješ, co Ti co dělá. To mě fascinuje vzhledem k tomu, že toho používáš víc, mění se Tvoje hormonální hladina, podnebí, jistě i míra stresu, možná strava...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nojo... vazelína mi nic nedělá. i když tedy: dokáže mě odlíčit.

      týjo schválně jsem se šla podívat. za rok snad 20 recenzí na pečující kosmetiku (možná jsem se o něco přepočítala) - z toho devět na čistící gely/pěny/mýdla (které jsou základem minimální péče o pleť) a pět na pleťové masky (které jsou pro mě základem čisté pleti a takové menší vytunění minimální péče). k tomu pak nějaká ta bodová péče, sada ve vzorku a séra... mi to až tak nekorespondenční nepřijde.

      no dost často to nepoznám. hlavně třeba u čistícího gelu. nebo i u krému. ale u masky to poznat je, Silk Naturals jsem měla už dvakrát a pokaždé to mělo stejné účinky i za jiných podmínek stravovacích, hormonálních, podnebních... MyChelle mi během týdne používání naprosto změnilo pleť, která byla před tím asi osm měsíců fakt hnusná. si myslím, že pokud máš už ustálenou rutinu a najednou do toho přidáš jednu novou věc, tak během pár týdnů poznáš, že se něco děje. navíc v okamžiku, kdy jsem používala skoro nic (jen čistící mýdlo - tonikum - pleťové masky) ... se docela snadno ukáže vliv najednou přidaného pleťového séra.

      Vymazat
  15. S tím MyChelle si mě dost potěšila :) nedávno sem na něj koukala na naturisimu, ale nemohla sem se rozhodnout který vzít...nevysušuje? Jinak separátní ručníky na obličej mám taky a s "na noc nemazat" souhlasím :)...ale že si nemazala ani ráno, to tě musim obdivovat :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. ono nemazat ráno pro mě mělo spíš takový psychický blok, jakože před makeupem bych se namazat měla. ale ten Matis BB mi to fakt pomohl překonat, protože hydratuje hodně... bych to spíš nazvala pečujícím tónovacím krémem, ale na to to zase hodně kryje.

      Vymazat
  16. MyChelle a SN, to je prostě základ! A dík za to, žes mi to poradila ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no není zač. já na tom teď taky frčím a je to super. tedy teď zkouším vysadit mychelle, co to udělá... ale jsem připravená si koupit nové balení.

      Vymazat
  17. pre mna je taky mensi zazrak ocny krem ophtaceutical, na kruhy hlavne, kedze na ne trpim, je to dane geneticky, teda ani nie kruhy, skor opuchy a aj na jedno aj druhe mi zabera. a druha mensia zazracna vecicka je dior nude bb krem, dlho predlho som nieco take hladala, bb mania isla mimo mna, nejak mi ta azia nebola sympaticka, ale tento bb je uzasny. aj ked asi milovnicky originalnych bb by ma asi vysmiali :)
    a tretia vec, nie zazrak, ale pre mna velmi prospesna vec- nie separatne rucniky, ale velke odlicovacie tampony, vlastne su to to detske cistiace tmpony , zDM ka, pouzivam namiesto tych popularnych muslin uteracikov. je to praktickejsie, aj ked troska nakladnejsie.
    PS

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. týjo, něco na kruhy bych taky potřebovala. na mě tedy pokaždé fungoval duo reveil od UNT. teď jsem dostala od REN... a to mi tedy přijde, že to nic nedělá. ale ophtaceutical... to je taková ta drahá značka, ne? no týjo, ale stejně to asi budu muset vyzkoušet.

      jinak BB mě už asi moc nelákají, jsem z toho nějak vyrostla. velké tamponky jsem taky zkoušela, sice jiné, asi sephorácké nebo tak... a já s tím asi neumím manipulovat.

      Vymazat
  18. Muzu se zeptat jak casto pouzivas elemental herbology a evolve masky?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. asi tak jednou týdně, jednou za pět dní, častěji evolve určitě ne. elemental herbology jsem občas používala každé tři dny... ale spíš jsem si ji šetřila, takže taky jednou týdně.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...