neděle 6. dubna 2014

Počítání za březen...

... bylo dost těsný. To moje předsevzetí mít příliv a odliv kosmetiky vyrovnaný... no je to s ním nahnutý. Jakože v březnu jsem to nakonec dala, ale musela jsem trošku zašvindlovat a poslední nákup šoupnout do dubna. A taky jsem to dala víceméně kvůli tomu, že jsem strašně moc věcí vyházela. Pokračuje totiž pořádková čistka v mojí kosmetice... tentokrát to odnesly tužky na oči, které tedy stejně byly strašné a všechny, takže fakt není čeho litovat.

Takže nakonec 30 do plusu a 30 spotřebovaných nebo vyhozených nebo jinak odejitých.


Jako mohly by ty moje nákupy být menší, ale na druhou stranu z nich mám strašnou radost. Těším se moc na Faran, i na Origins čistící olej, na Pixi tonikum, strašně moc se těším na Mad Hippie i Badgery. A Hauschku sice vnímám trošku jako sektu, ale to jejich tonikum vyzkouším moc ráda.

Spotřebu začnu u dvou mýdel libebit, která mi přišla dost v pohodě. Hlavně to na obličej mi bude chybět. ** libebit bublina a *** libebit s konopím.  

No a oční stíny *** Lily Lolo, co jsem dostala v Ladyboxu v únoru, mi přišly dost boží. Pigmentované a vydržely. Ale byly pro mě moc červené, takže jsem je nakonec věnovala. A hned jsem tedy jakože vyšmelila nové v jiném odstínu... ale ty pigmentovaný nejsou vůbec a na očích taky skoro nedrží, ale zase mají pěknou barvu... je to těžký.


Další spotřeba byla opět z Ladyboxu. ***** Mythic Oil kondicionér mám doma ještě jednou. A není špatný, já jsem na kondicionéry dost nenáročná, zapomínám je používat a vlastně mě nebaví, ale tenhle jsem měla dost ráda hlavně kvůli vůni.

Ceano peelingy jsou skvělé. ** Ceano Salt&Oil Scrub Coffee je solný a tak skvělý tedy není. Hlavně mi přišlo, že zapomínal peelingovat. Ale super voněl, jak nějaký kávový bonbón. *** Ceano Body Sugar Scrub Red Grape byl cukrový a o dost lepší, ale mně ta hroznová varianta moc nejela, proto jsem ho taky tak rychle spotřebovala... melounový a grepový si budu šetřit víc.


***** Silk Naturals Pore Refining Toner miluji a nové balení mám doma ještě dvakrát. *** Balance Me Cleanse and Smooth Face Balm nebyl vůbec špatný, ale spíš asi raději spotřebuji všechny ostatní odličovací balzámy, co mám doma.

*** Jason Vitamin E 32000 I.U mi vytekl. Nechápu to. Jak je možné, že něco vyteče ze skleněné lahvičky, která je normálně položená tak, že má otvor nahoře. Prostě to nechápu, ale je to tak. Asi to tím sklem nějak prostoupilo, protože jednou ráno jsem lahvičku našla stát v loužičce. No a škoda toho, protože jsem Ečko chtěla přidat do alverde oleje.

**** S5 Illuminate Serum mě tak nějak ohromilo. Dokonce bych i řekla, že bělilo. Chichcichci znovu. *** REN Glycolactic Radiance Renewal Mask asi nebyla úplně špatná, ale pořád si budu stát za tím, že Evolve je lepší.


** Ilcsi  AHA peeling/maska mi přišla ještě horší než REN. Jako sice skvěle voní. Má takovou příjemnou konzistenci. Ale co z toho, když mě to na obličeji štípalo, podráždilo mi to oči a výsledky to mělo skoro nulové. 

Stejně tak i * Thalgo Cryodetox Mask Detoxifying byla naprosto k ničemu a raději ani nebudu hledat, kolik vlastně stojí. Vtipný prý-ajurvedský * Spice Island ayurvedic shampoo neem na vlasech nebyl špatný, ale přírody jsem v něm moc nenašla. *** alverde Krém na ruce taky nebyl vůbec špatný a navíc byl rychle spotřebovaný. ** Hurraw! Green Tea Lip Balm mi vůbec nevoněl jako zelený čaj. A taky byl matlavý. Fujky.

** Rimmel Match Perfection 010 Ivory... jsem nepochopila, co všichni na tomto korektoru mají. Nanáší se to dost stupidně, moc to nekryje a vůbec prostě jsem si myslela, že to bude alternativa EA, ale ta je mnohem lepší.

*** Bourjois Bio Detox Makeup 51 taky nebyl špatný. Fakt ne. Chtěla jsem vám na něj napsat recenzi, ale pak jsem zjistila, že se nejspíš přestal vyrábět, takže jsem se rozhodla neplýtvat slovy. Každopádně pokud na něj někde narazíte, tak se ho nebojte. Sice se trošku blbě nanáší, protože nevlastní silikony, ale když si zvyknete, tak vás ohromí svou celkem zdatnou krycí schopností, naprostou přirozeností a lehkostí na pleti. Jen si musíte dát pozor a vychytat nanášení, jinak ho ze sebe odrolíte nebo vám v silné vrstvě zaleze do pórů. Nojono prostě nanášení byl opruz, takže možná to za to ani nestálo... i tak se mi po něm stýská. 

*** Vapour Stratus Soft Focus Instant Skin Perfector chci mít, chci ho vlastnit, chcichcichci. Ale pořád si nejsem jistá. Přijde mi, že spíš nic než moc.

O **** May Lindstrom The Honey Mud Cleansing Silk si myslím, že to je ta nejlepší pleťová maska, kterou jsem kdy zkusila. Začneme u konzistence. Je úžasná, je to jak medové pohlazení, s jemným posypkem krystalového cukru. Pokračujeme u vůně. Ta je prostě božská. Tak sladká, ale neobvykle. Nevtíravě. Neuchopitelně. Chtěla bych si ji nanášet na obličej každý den. Skončíme u výsledků. Chci mít takovou pleť napořád. Hebkou, hladkou, zklidněnou, čistou. Úplně když to tady píšu, se mi opět vybavuje to blaho, které jsem zažívala při použití. Chci se vrátit a tu masku si aplikovat přímo do žil... aby se mnou zůstala déle. Chci zabořit svůj nos, pohladit svou pleť, zapomenout a osladit si život. Ale jakože na rovinu ... tolik liber při dnešním kurzu libry ... mi bohužel stále přijde naprosto adekvátní těm pocitům štěstí, které jsem při nanášení prožívala ... ale tolik liber prostě za masku nedám. Nebo někdy dám? Já fakt nevím. Ale je to brutální úlet. Asi vyzkouším ještě jeden vzorek a pak se uvidí. (A nemusím snad ani říkat, že od May Lindstrom chci momentálně úplně všechno.)


A nakonec tady máme pár vyhozených. **** Catrice rtěnka byla super, skvělý odstín, bezva konzistence, ale zlomila se mi a ty patlavé epizody jsem dokázala snášet jen omezený čas. Takže asi třetinu vyhazuji.

***** alverde Camouflage 001 Sand jsem strašně moc chtěla vyzkoušet. Ale nemohla jsem nikde v drogérii najít ten světlejší odstín, aby nebyl jetý. Našla jsem ho asi po půl roce hledání, hned jsem ho koupila, nevyzkoušený schovala, letos našla, zjistila, že je prošlý, letmo jsem se ujistila, že mně to přece nevadí, abych pak při prvním použití zjistila, že to vadí ale setsakra moc... a že ta hnusná ulepená konzistence s vůní jetého oleje není originální vlastností. No tak co, tento jsem vyhodila, koupila si nový a ten opět rychle schovala... alespoň budu mít za rok co vyhazovat.

** essence Blossom etc. lak se mi odstínově líbil, ale zhoustl mi a stejně ho tam už moc není.

** Revitalash primer pod řasenku jsem nepochopila. Výdrž to neprodlužuje, řasenkový efekt na řasách to taky nijak nezvýrazňuje. ** alverde gel na obočí jsem stejně neměla ráda za tu blbou dočervena barvu. * TANF Eyeshadow primer jsem taky moc nepochopila, ale možná to bylo tím, že primery nepoužívám... tak nepoznám kvalitku?

** Miss Sporty Fabulous Eyes byl můj první oční stín v tužce, úplně si pamatuji, jak jsem ho snad před deseti lety kupovala. Ani nevěřím tomu, že jsem ho měla doma tak dlouho. * NYX Jumbo Eyeshadow Pencil 610 Oyster opět nechápu. Jak může někdo toto používat jako bázi pod oční stíny, když se to na oku slije do čárky během první hodiny svého působení? To samé platí i pro * Coastal Scents 09 Soft Touch a vlastně i * basic Eyeshadow Stick 02 růžová.

No a * Jordana tužka na oči purple je tak tvrdá, že jsem nepřišla na způsob, jak barvu transferovat na víčka bez toho, abych tam vydřela čárku až do oční bulvy. A * Avon ColorTrend Smokey Purple tužka na oči taky nebyla zrovna nejměkčí.


Tak dneska to bylo zase divoký. Ale je mi to dost jedno. Stejně sem všichni chodíte na tyhle články jenom proto, abyste se ujistili, že jste (na rozdíl ode mě) naprosto normální. Nebo ne?

46 komentářů:

  1. Tak já sem třeba chodím proto, abych zjistila, jestli mi náhodou neušlo něco, co musím nutně mít taky... A jako teda S5 sérum už mě též opustilo a prostě je chci vyzkoušet všechny, protože po dlouhé době to byla kosmetická věc, která mě skutečně nadchla. Faranu asi neuniknu, ale včera jsem si pořídila mýdlo Nablus, tak jsme zvědavá na účinky, zatím jsme ho použila jednou. Ceano hroznový mi nejen voní hrozně moc, ale překvapilo mě, jak je mastný, naposled mi takhle fungovala buffy z lushe, že jsem ze sprchy lezla namazaná, to já ráda.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no je mastný! jsem to neříkala? ale určitě jsem to psala. s5 mám doma ještě jedno... a pak se rozhodnu. možná taky budu potřebovat všechna. a nutně musíš mít may lindstrom... to říkám každému a všichni mě s tím posílají někam a dívají se na mě jak na divnou, že jsem snad i ochotná utratit tolik peněz za kosmetiku.

      Vymazat
    2. Za may lindstrom tě nesnášim, přesvědčila jsem sama sebe, že omorovitzu zkoušet nepotřebuju a ty vylezeš s něčím, co vypadá daleko daleko líp...

      Vymazat
    3. Proklatá séra a masky! Je snad normální, aby se člověk těšil z toho, že mu konečně dojde nějaké extradrahá libůstka, protože udělá místo jiné takové?! Mám REN sérum, přemýšlím nějaký čas, za jaké od MyChelle ho vystřídám, až dojde, a ono se tu objeví zas něco nového! Masku vůbec nekomentuju... a jsem zvědavá na duel toner SN (který se zdá zatím nepřekonatelný) versus Pixie!

      Vymazat
    4. tak nemáte zač. no!

      jinak duel SN a Pixi ... asi úplně nebude, protože Pixi je na něco jiného než SN. SN používám ráno, Pixi bude večer jako exfoliační tonikum.

      Vymazat
    5. Reno, takže Tobě taky připadlo, že to séro bělilo? Tož bych do něj šla...Mojí mamce by bodlo, s hyperpigmentací neúspěšně bojuje... Jinak wishlist se opět nacpal k prasknutí a dovětek mě pobavil :-D

      Vymazat
    6. renča měla jiný. pokud si dobře pamatuji tak Calm. a fakt si myslím, že bělilo, tedy spíš sjednocovalo. určitě mám po dvou měsících rovnoměrnější tón pleti. otázkou je jen to, jak moc to byla zásluha S5, protože určitě to bylo způsobeno i vlastní regenerací pleti, roli tam hrálo nejspíš i kyselinové tonikum REN a možná taky Matis BB.

      Vymazat
  2. Joj, ty máš Mad Hippie! Těším se na recenzi, já jsem si ho nakonec nekoupila kvůli grepu a šalvěji nebo co to v něm je, co se dá dělat :-(
    Mýdlo Faran mám též, už brzy na něj dojde řada. Já mám sice na nákup kosmetiky stop stav, ale mýdlo není kosmetika, to je hygiena, že, takže se moje sbírka voňavých kostek každý měsíc pěkně rozrůstá a já mám sama před sebou čisté svědomí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mám mad hippie. z jejich rozsáhlého sortimentu jsem koupila skoro všechno. vynechala jsem jenom krémy... a fakt se na to těším, hlavně na to rozjasňující, asi si počká jenom přes léto a pak jdu na něj!

      faran jsem si chtěla schovat, ale asi na něj přijde řada brzy. plánuji ho normálně na obličej a teď jsem sice načala čistící gel... ale já asi mýdlo na obličej potřebuji. s tím čistícím gelem mi to přijde málo čisté.

      Vymazat
  3. Hm, já sem chodím, abych se naprosto zbláznila do nějkaé předražené zbytečnosti. :D Jo, teď mě tak napadá - kvůli tvým oslavným ódám na manuka med jsem v záchvatu utrácení zakoupila toner od Wild Ferns, který jsem ale použila jen párkrát, protože mi dělá hroznou vyrážku (a navíc mi smrdí - nevím co jsem čekala, ale já medovou vůni fakt nemusím). Byl drahý jak půl prasete a teď mi jen leží v šuplíku, používat ho určitě nebudu. Nechtěla bys ho poslat? Samozřejmě gratis; přijde mi hrozná škoda nechat projít věc, která by někomu mohla udělat radost...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak to sem taky chodíš z dobrého důvodu. jakože wild ferns? ten co jsem chtěla vyzkoušet, hned jak mi dojde silk naturals? a chtěla jsem ho vyzkoušet kvůli manuka medu! tak to prostě nedokážu asi říct ne. děkuji moc.

      Vymazat
    2. Vypadá, že to bude on. :-) Napiš mi na mail jera.b@seznam.cz adresu a já ti ho pošlu, určitě dostane lepší maminku (já jsem pro něj zlá macecha, která ho drží zkrátka a ve tmě).

      Vymazat
  4. Zase jsem četla celá napnutá! :-) Nejvíc jsem zvědavá na Pixie a Origins, snad na ně brzy dojde řada!!!! A až dodělám REN masku a Ilcsi (obého mám jen malé balení), určitě zkusím Evolve.
    Ovšem tohle: May Lindstrom - no fuj!!! :-D Ty obaly, ten divnomodroúžasněvypadající balzám, který vůbec nevím, k čemu vlastně je... a ta maska, ach! :-D Hezký den! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no přesně, ta divná modrá věc, která je drahá jak prase... jmenuje se fakt divně... a přitom vůbec netušíš, co to vlastně je (maska? sérum? čistící gel? ... jakože podle popisu to můžet být cokoliv)... tak ta se mi taky lbí. na pixi asi dojde řada brzy, jen co mi dojde ren. origins si asi ještě chvilku počká, ale uvidíme.

      Vymazat
    2. :-) s ženskejma je fakt bžunda! :-)

      Vymazat
    3. A kdyby byla taková prdel i s chlapama, tak by na tom světě bylo hned líp :-)

      Vymazat
    4. To teda jo, dobrý Reni :-DDD

      Vymazat
    5. To by celej národ neměl co jíst! :-D

      Vymazat
    6. Tak trb je ekonomka, takže ví, že nákupy podporují ekonomiku, tudíž lidi jako my drží celej ten systém v chodu :-)

      Vymazat
    7. nojo máš pravdu. já věděla, že těmi svými nákupy dělám vlastně dobrý skutek!

      Vymazat
    8. My s mamkou vždycky říkáme: "Když můžeme, tak pomůžeme" (té ekonomice samozřejmě)

      Vymazat
  5. Kondicioner Mythic oil mám taky, ale pro mě je to tedy nejhorší kondicioner co jsem měla. Strašně dlouho se vymává a slepuje mi vlasy :-(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? mi přijde úplně lehoučký, občas si říkám, že snad ani s vlasy nic nedělal. ale tu vůni mám fakt ráda.

      Vymazat
  6. Tak to už si budu muset pořídit nějaký "Toner". Děkuju za inspiraci!

    OdpovědětVymazat
  7. Wow, you finished a lot of products in March! *applause*

    I toss unfinished makeup products away too (they are either way past their expiry dates, or don't work as well as newer counterparts hahaha)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I never really toss the makeup... but now I could feel that for some of the items the time has come. and I never use them anyway so it doesnt even hurt. thanks.

      Vymazat
  8. Tieto tvoje clanky patria medzi moje najoblubenejsie. Potesilo by ma vsak, keby si veci, ktore si si kupila rozdelila na viac fotiek, aby ich bolo vidno. Velmi rada si totiz googlim jednotlive produkty a nechavam sa inspirovat :)
    Pred par dnami som urobila svoju prvu objednavku na iHerb a objednala som aj niektore produkty, o ktorych si pisala. Pouzila som tvoj kod, tak dufam, ze vsetko dobre dopadne: balik pride rychlo a colnici mi nebudu robit problemy :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej děkuji. tak doufám, že balíček dorazí v pořádku bez poplatku a tak.

      hele vím, že by spousta lidí chtělo detailní fotky nákupů... a mně se do toho pořád nechce. nemám takové ty new-in články ráda. ani je nečtu, ani je nepíšu... ale zamyslím se. třeba někdy. i když mi přijde, že pak to ztratí takové to tajemství. co jsem to vlastně koupila?

      Vymazat
  9. Já sem chodím už tak nějak ze zvyku:-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele... to jakože tě to tady už nebaví? ale stejně sem chodíš, protože to máš už tři roky naučený? ze stereotypu? no teda.

      Vymazat
    2. Ale to samozřejmě, že néé;-) Třeba články o maskách se přiznám mě nebaví, páč nemaskuju, ale nebaví mě jen obsahově, mám ráda tvůj styl psaní a už jsem na to tu zvyklá k rání kávě a své zvyky mám ráda;-)

      Vymazat
    3. no jen aby. si na tebe dám pozor!

      Vymazat
  10. Pro mě je tohle jako festival nových značek :-) čtu, ale dělám, že jsem to neviděla :-D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to nesmíš. nové značky se musí vždycky prozkoumat.

      Vymazat
  11. to SN sérum hrozně chci, protože ho furt někde vidím a teď jsem si už jistá, že bez toho pomerančíku ve vodě nemůžu existovat :D a koukám, že cena je nějak podezřele levná, jak je velký to 2.oz? :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. cena je sice levná, ale poštovné je likvidační. i tak to ale za to stojí. jinak to tedy není sérum, ale tonikum. a 2oz je asi 60 ml.

      Vymazat
  12. Aplikovat do žil... :-D :-D Ty jsi šílená. :-) Což ode mě ber pochopitelně jako ten nejvyšší kompliment!

    OdpovědětVymazat
  13. Po tvojej minirecenzii masky od May Lindstrom som nemohla dost dobre "spavat" :D a tak som pozrela, co asi stoji. Na www.beingcontent.com vychadza 69 libier, co je sice na prvy pohlad dost, ale zase to je suma za 250 ml. Ak to porovnam s Mychelle a ich maskami, ktore mi vyhovuju, tak je to dooooooost lacnejsie, pretoze za 35 ml platim priblizne 15 libier (ak objednam z iherb z 20% zlavou) . Prave mi prisla vzorka, som zvedava a ak bude lepsia ako Mychelle pumpkin, idem do nej :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to jo... ta sypká na množství vychází docela levně. já bych ale stejně raději brala to medové čistící bláto... a to už je tedy dražší. ale jsem zvědavá, jestli ti bude vyhovovat. od mychelle jsem zatím žádnou masku nezkoušela. (a jinak tedy tu 20% by mohli zase šefikové z iherbu někdy na mychelle dát.)

      Vymazat
    2. Tak test masky mam za sebou a teda WOW! uplne vazne. Ako ja moc po maskach nepoznam rozdiel, akurat ze mam plet jemnejsiu, ale toto bolo perfektne. Mna to asi tak 20-30 minut na pleti nenormalne palilo, ale zatala som zuby, potom to preslo. Velmi som sa bala, ze budem cervena ako rak, ale vobec. Pory som mala cistejsie ako po klasickej jilovej maske a teda co povazujem za maly zazrak :), tak na brade sa mi uz skoro rok, dokola na tom istom mieste robia tri tatranske stity, vzdy bolia ako svina, nic sa s tym neda urobit, nic nato nezabera. Vcera som citila, ze v dvoch z nich zase zacina vulkanicka aktivita a "voila" po tejto maske nie je po nich ani pamiatky, bolest je prec, zapal je prec, asi sa mi to trochu osupe, ale toto nezvladol ani Pumpkin peel a ta je docela dobra. Aspon mi pomahala na take rychle skludnenie pleti. Este ma caka maska od Khadi a potom uvidim, ale na 90% som rozhodnuta May Lindstrom objednat.

      Hlavne mi vyhovuje, ze z eshopu beingcontent posielaju zadarmo a doporucene. Balik sa zarucene dostane adresatovi, bez colnych natahovaciek. Nie ako z iherb.

      Vymazat
    3. fakt jo, až tak? týjo si snad budu muset pořídit ten vzorek ještě jednou. nebo rovnou to plné balení? jinak beingcontent je super, jen by mohli mít propracovanější marketing a dávat třeba alespoň občas nějaké ty minimální plošné slevy (aspoň deset procent). oni mají dost drahé produkty, takže tohle mě tam jediné mrzí... jsem asi rozmazlená iherbovou 20%

      Vymazat
    4. Uz len doplnim info k maske od Khadi Vetiver....ja som sklamana, citala som pomerne super recenzie, ale ked to porovnam s May Lindstrom, tak je o nicom. Ako plet mam po nej jemnu (to ale po hocijakej maske), ale cakala som, ze bude pokracovat tam, kde May Lindstrom skoncila. Ale omyl, mam na pleti dve potvory, co zacinaju rast a vobec s nimi tato maska nepohla.
      Mrzi ma, ze tej May Lindstrom bolo tak malo. Chcelo by to skusit aspon 2-3 krat, aby si clovek bol isty, ze to naozaj funguje a nebola to len "fatamorgana". Dopatlam Khadi a kupim May Lindstrom. Nech to slak trafi :D Objemovo sa vyplati.

      Vymazat
    5. jej, tak super. si právě říkám, že si ji na podzim taky koupím. jako jo, je drahá, ale má to čtvrt kila, což je asi tak minimálně třikrát víc než jakákoliv jiná maska, takže se ta cena dá obhájit. ale moc děkuji za reakce, jsem si totiž nebyla jistá, jestli se mi to třeba jenom nezdálo po tom JEDNOM použití. ale jestli se to zdálo i tobě, tak to už jsme dvě, co se nám to zdálo... a to už přeci jenom něco znamená.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...