středa 9. července 2014

Spotřebováno a nakoupeno za červen

Tak abychom to měli pěkně pohromadě, tak si rovnou dáme bilanci i za červen, co vy na to? A rovnou bychom si mohli dát i bilanci za červenec? Protože víte co? Je třetina měsíce a já jsem ještě nic nekoupila! No jestli toto není znamení... tak nevím. Teď jde jenom o to, čeho to je znamení! Toho, že už se nebude nakupovat? Nebo toho, že si jen dávám pauzu, abych nabrala síly na další kolo? No necháme se v červenci překvapit.




Každopádně v červnu se věc má v podstatě tak, že většinu svých nákupů jsem vám stejně ukázala, poslední české i první dánské, pak už tam chybí jenom moje první dánská tvářenka a na fotku jsem před odjezdem rychle vycvakla skromné nákupy, které v podstatě ani nestojí za nějakou velkou zmínku. Každopádně nakoupeno 23 kusů! Ale nevím, ty kule by měly vydat alespoň za pět kusů, protože za prvé jsou to kule. A za druhé díky neschopnosti českých celníků jsem za ně zaplatila snad víc, než by mě to stálo u nás v Sephoře (bez slevy). A to si člověk po špatných zkušenostech s celními deklaranty České pošty myslel, že osobní proclení bude bezproblémovější. Tak není... nepříliš chytří úředníci sedí jak u České pošty, tak i u celní zprávy. Aneb za třicetilibrový nákup, jsem zaplatila DPH 500 Kč (+ výpalné České poště ehmehm) ... jestli vám to přijde divné, nejste jediní.

A spotřebováno bylo 18 kusů, z čehož tedy vymydlené mýdlo se ani na fotku nedostalo. A přitom bylo docela boží. Mělo v sobě drobná zrníčka, která posloužila i jako peeling, nevysušovalo nějak extrémně (tedy mě... a já s vysušováním problémy nemám skoro nikdy) a navíc fakt pěkně vonělo. Jedině snad se mi moc nelíbilo, že rychle ubývalo, hodně se rozpouštělo a mělo tendence blemcovatět. Ale kdybych ho někde naživo znovu potkala, tak si znovu koupím **** Ovis ovečkové mýdlo!




** Light Mountain Light Brown henna... mám opravdu hodně ráda, ale taky opravdu hodně rychle se mi vymývá, musí mít docela velký podíl indiga, protože ta pěkná studená hnědá se vytratí po prvním umytí, což je tedy škoda, takže já asi hledám právě nového hennového favorita... možnosti tu jsou, buďto se na to vykašlu a prostě půjdu do červena nebo se vrátím zpátky k senně... a nebo se nechám ostříhat... všechny tyto možnosti tu prostě jsou!

**** Lioele Vita Shake Pack Mix... s tím míchaným je snad ještě větší sranda než s jednodruhovým.

* Saloos peeling Mojito... ještěže už je to pryč.

* Purity Vision kokosový olej... ještěže už to je pryč a navíc jsem toho stejně třetinu vyhodila, protože žlukl.




***** Lee Stafford suchý šampon... jak jste si dozajista všimli na první fotce, náhradní balení už mám doma.

***** Pure Fiji kondicionér passion fruit... tak asi opět bez komentáře.

**** benefit Speed Brow... nejlepší gel na obočí vůbec, ALE je docela drahý a to balení mi vydrželo jenom rok, protože je fakt malinké... takže co teď... a teď si dáme asi Deli, tedy chtěla jsem říct Beccu.

**** Silk Naturals Superserum... no jo supersérum je super, to snad není třeba komentovat.

* Oskia Get Up & Glow... však to říkám, dva měsíce, dva pytlíčky, nulové účinky.

*** Silk Naturals Medium Ash Brow Cream... na mě moc výrazné, obočí ani dokreslovat nepotřebuji, stačí mi jen trošku gelu... ale jinak super, dobře se s ním pracuje, podtón to má pěkně studený, vydrží dlouho.

*** Raw Gaia bambucké máslo... jak jsem mu nejdřív nemohla přijít na chuť (divná konzistence, divná vůně, já a bambucké máslo se rádi prostě nemáme), tak jsem si ho potom docela užívala, hlavně kvůli vůni, do které jsem se zamilovala... je taková uzená... schválně kolik uzených krémů máte doma? no moc asi ne.

** Ilcsi Šípkový pěnový krém... nevím, tak já asi Ilcsi stoupencem nebudu.

** The Face Shop krém na ruce... další průměrný silikonový krém na ruce, který má naprosto úžasné balení.

** Nessa’s Naturals Lip/Cheek Tint Darling... a tak nebylo špatné, jen tuhle oranžovou barvu já nosím jenom v létě, protože jindy mi nesluší, první léto jsme s Darlingem přežili, druhé léto jsme se milovali, třetího léta se on chudák nedožil, a tak jsem ho vyhodila s dost divnou konzistencí a zvláštní parfemací.




** Tata Harper Resurfacing Mask... nevím, podle mě to nic nedělalo.

** Etude House krém na ruce... opět obyčejný krém na ruce v pěkném balení.

** Mastic Spa šampon... tento šampon jsem moc nepochopila, konzistenci měl jako malinová zavařenina, takovou hustou, tak hustou, že vůbec nechtěl vylízat z lahvičky, kdybyste věděli, kolik mě to při každém mytí vlasů stálo nervů... tak byste pochopili, co je to opruz... ale jinak vlasy dělal docela pěkné a vůně taky nebyla špatná, navíc se vůně vlasů držela i druhý den.



No a to je vše. Konečná bilance vyšla na plus pět, což tedy pokud si dobře pamatuji, tak je moje první letošní plusko v bilanci a to není špatné. Navíc já to stejně v červenci srovnám (a schválně kdo tomu věří? ruce hore!), zatím jsem nic nekoupila (vlastně jenom jednou na iHerbu, ale to bůhví, jestli mě ta objednávka na nové adrese najde! ... takže to zatím počítat nebudeme).

27 komentářů:

  1. A nejde nějak zařídit, aby ti obchod to pošahaný dph vrátil...?
    Hm jako já jdu dnes vyzvednout své páté kule s pocitem, že a) je mám jako odměnu za včerejšího zubřa, který mě sice stál stres ale moc nebolel, takže nevím, jestli si to zasloužím :-D
    b) jsem z větší části už projela peníze, které jsem měla stranu na prázdninový provoz bez práce do konce srpna... takže s veškerými nákupy končím, dokud zas nebude práce (takže v září).
    To jsou mi vyhlídky!
    No a jak to děláš s tou spotřebou, to fakt nechápu, já spotřebovala teď krém na obličej po 4 měsících a říkám si, že je docela rychle pryč!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no což o to, FU mi DPH normálně vrátil. spíš mi jde o to, co tam pracuje za chytrolíny na té poště 120, že 21 % DPH z tisícovky napočítá jako 500... to mi prostě nějak nesouhlasí.

      Vymazat
    2. Jako musím říct, že když mi přišel účet na 430 Kč z částky 30 liber, docela jsem taky čuměla. Naštěstí FU velmi mile překvapil, vrátili skoro celou částku, za což vděčím ale i tobě. Kdybys to u Moory nenakousla, tak ani nevím, že to jde :)
      Teď už je jen zvláštní, že FU mi peníze vrátil, koule jsou doma, ale nepřišly mi žádné pokyny k zaplacení toho celního dluhu, jen tak faktura. A to už je to asi 3 týdny, co je mám.

      Vymazat
    3. FU je fellunique? Jsem myslela, že je britskej a tím bez cla? O.o

      Vymazat
    4. FU začal posílat balíčky z jakého ostrova kdesi a tím pádem je s tím takovýto oser.

      Vymazat
    5. jj, je to tak. z FU (feelunique) se teď platí dph. a já si tedy nejsem jistá, jestli změnili místo odesílání (nejspíš jo) a přestěhovali se na ostrovy. nebo se na to celníci teďkom jenom zaměřili?

      Cosmetic Jam: no a tak tobě vyměřili DPH 200+ k tomu výpalné poště a poplatek poště za proclení ne? mně napočítali DPH 450 a k tomu ještě jsem platila výpalné poště. prostě to blbě spočítali a vůbec jim to nebylo divné.

      Vymazat
    6. Díky za reakce, tohle jsem vůbec nevěděla. A to jsem si říkala, že bych si zasloužila nějakou odměnu a udělala nálet na FU. Tak zas nic, buď víc balíčků nebo odjinaď. :P

      Vymazat
    7. Ti celníci jsou v poslední době nějací pošahaní, za balíček z feelunique v hodnotě 26 liber mi připočítali DPH 224 kč a 180 poštovné. A ještě mi baba v mailu tvrdila, že na balíčku je nápis: „Goods not fulfilling the conditions prescribed by Articles 9 and 10 of the Treaty establishing the European Economic Community" Balíček mi konečně přijde, já krabici prohledám ze všech stran, kde nic tu nic a nápis nikde. Přitom měsíc před tím jsem objednávala taky z FU za 21 liber a balíček mi jen pošťačka bez jakohokoli pokusu o doručení mrskla přede dveře. Přitom jsem taky překročila limit 22 Eur. A proč krucinál nepřeposílají balíčky s dodací poštou na Moravě, na celní úřad v Brně? Že by proto, aby si česká pošta mohla účtovat za vyřízení a poslání?!

      Vymazat
    8. Trb - až takhle? To by mě tam snad šlehlo!!! Jj, dobře to počítáš to moje.
      Leniesek: můj závěr z toho všeho je: z FU budu objednávat vesele dál, když vrací, tak není co řešit. Obstrukce s poštou - volím přístup mrtvého brouka, tj.nenervovat se a poplatit jim, co chtějí. Beztak člověk stejně nic nezmůže. Ale fakt by mě vytočili, kdyby to třeba tak pozdrželi, že bych prošvihla tu lhůtu 30 dní od odeslání zboží, pak už to prý nevrací.

      Vymazat
  2. já používám gel na obočí od Catrice :) jestli jsi zvyklá na Benefit, tak tě to asi nevytrhne, ale za zkoušku nic nedáš (jen 80,- a to je fakt nic :D). Vydržel mi cca 2-3 měsíce, při pravidelném používání (resp ještě trochu mám, ale už vidím, jak pomalu umírá) a dobrý na něm je, že má hezkou studenou hnědou barvu :) takže cajk, já si asi koupím nový balení :D zaujalo mě to Lioele cosi, co vypadá jako shake :D přečtu si článek na který odkazuješ a doufám, že mě to nedonutí hned objednat, ach jo :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. vita shake pack lioele je fakt super. já si nejspíš taky koupím ještě jednou.

      Vymazat
  3. Ahoj, koupila jsem si plné balení toho supersera, ale moc mi nevyhovuje. Tak ti ho můžu poslat, pokud máš zájem:)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jé ahoj, to si moc hodná, ale bojím se, že budu muset odmítnout. já teď nemám poštovní adresu v čr a ještě pár měsíců mít nebudu, takže by si mi to neměla jak poslat. ale opravdu děkuji moc.

      Vymazat
  4. No Hani, tak ten kokosák úžasněj mně nežluknul, ale zplesnivěl. Což mi teda řekni, když jsem ho nepoužívala ve sprše - to se možná tak maximálně ve skleničce spařil a pak zplesnivěla ta pára? no hezké., no, mám už taky jiné favority a nejsou navíc tak drahé..
    A Ilcsi tetička Ti nejde pod nos? co já vím, tak ani pro mě nevaří moc líbivé krémy. Masky miluju, oční péči taky, ale krémy stály za starou belu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele jako ta ilcsi není vyloženě špatné, jen mi nepřijde ani ničím výjimečná. vyzkoušela jsem dva krémy a dvě masky... a jo spotřebovala jsem to, ale že bych byla nějak nabuzená na kupování plného balení? to asi spíš ne. ovšem musí se ilcsi uznat, že naprosto úžasně voní.

      no a můj kokosák na to už měl právo, byl starý asi tři roky, během té doby jsem ho vůbec nepoužívala, on se furt roztápěl v horku a tak... no prostě toho měl hodně za sebou.

      Vymazat
  5. Bože ta pošta by si zasloužila normálně zavřít. Nevím o nikom, kdo by byl s jejíma službama spokojenej. Ach jo:/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak proti poště jako takové nic nemám. spíš proti poště 120... tam jim to fakt moc nefunguje.

      Vymazat
  6. Ano, Purity Vision kokosák žluká rád a rychle, už ho nechci. Po pár měsících na stojáka v koupelně se nedal používat. Tropicai jsem měla doma dva roky a stále se dal bez obav používat.
    Verunka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. uááá cože? Já tu mám ještě litr! Stojí mi v pokoji ve všech možných teplotách a musím zaťukat - je stále ok.

      Vymazat
    2. Tak třeba jsi chytla dobrou šarži :) Já tomu moc nevěnovala pozornost, když mi to lidi říkali, to jsem tehdy měla ještě ten Tropicai a říkala jsem si, co jako blbnou, proč by se měl kokosák kazit. No a teď mám Purity Vision a už chápu....

      Vymazat
  7. U henny můžu doporučit Khadí, rozhodně se nevymývá tolik, co ostatní, a barva opravdu drží.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. děkuji moc za tip, ale khadi jsem asi před půl rokem vzdala... jejich nejsvětlejší henna je na mně moc tmavá a navíc rozhodně není studená.

      Vymazat
  8. Nevíš náhodou, jestli se dá ještě někde sehnat TANF henna? Jejich stránky hlídám už delší dobu a zatím ji tam nemají a vypadá to, že ani mít nebudou. Zdravím na sever, Katka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. týjo... ona tam fakt není. tak to nevím, kde ji koupit. ale rozhodně mě to vystresovalo. tak čím se tedy teď budu barvit?

      Vymazat
    2. No právě, taky mi to do života vneslo silný prvek nejistoty... čas od času se tam koukám, co kdyby náhodou, ale prostě nic. Katka

      Vymazat
  9. S celnicí je mi to líto, taková fraška. Kdo si kdy neprožil s naší celnicí nějakou anabázi, jako by ani nebyl.
    Tedy, já v životě s Purity Vision kokosovým olejem neměla nejmenší problém. A teď tady čtu u tebe o žluknutí a v komentářích dokonce o plesnivění... třeštím oči a jdu hned zkontrolovat, jak je na tom moje balení O.o

    OdpovědětVymazat
  10. Purity vision kokosák je můj nejoblíbenější, používám tuto značku už 2 roky a nikdy se s ním nic nestalo - po přečtení článku musím zaťukat :-D. Přes léto ho vždycky strčím do ledničky a pak aspoň krásně chladí. A palačinky na něm osmažené? Bezkonkurenční :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...