pátek 22. srpna 2014

Nový jíl

Poprvé jsem něco takového zaznamenala někdy před rokem, možná dýl. Totiž to je tak... jílové masky mám prostě spojené s čistým jílem. I když většinou ty průmyslové a konvenční mají k čistému jílu konzistencí hodně daleko... tak jedno mají tyto masky společné: na obličeji úplně vysychají, až začnou praskat a z obličeje jdou skoro až odrolit. Spolu s tím třeba i vysušují pleť, nejsou příliš vhodné pro citlivou pleť, protože ji dokáží podráždit. A dost často je pleť po smytí jílu nebo jílové masky celá červená. Navíc mi přijde, že zrovna jílové masky se dost špatně umývají, vždycky mi zůstane nějaký zaschlý jíl třeba u ucha nebo u nosu. Chovají se tak klasické jílové masky a chová se tak i čistý jíl, já jedu hlavně v zeleném, ale třeba i bílý se tak chová. Jenomže jde to i jinak.

Jsou totiž i jílové masky, které obsahují znatelné množství jílu, přitom ale jejich konzistence je úplně jiná. Většinou ani nezasychá tak typicky jílovitě, že by na obličeji praskala a opadávala. Ale třeba spíš je krémová a vytváří na obličeji až gelovitý povlak. Nebo se na to maska rovnou vykašle a nezaschne vůbec... nebo možná by i zaschla, ale víc než hodinu jsme spolu dohromady zatím nedaly. Na těchto maskách je nejlepší, že fungují na moji pleť jako jíl a možná i líp. Černé tečky sice zůstanou, ale maska úplně neskutečně efektivně uklidní pleť. Zreguluje mastnotu, zmírní začervenání, klidně i skoro zlikviduje pupínek v rozkvětu. Prostě zázrak.




Elemental Herbology Facial Detox si zaslouží čestnou zmínku. Teď už ji doma nemám, což je dost škoda, ale je to tím, že jsem v podstatě skoro přestala nakupovat na naturisimo... a jinde ty malé vzorkové tubičky nemají... no a ke koupi plného balení jsem se ještě nedostala. Každopádně tato maska, pokud si to dobře pamatuji, je zázrak. Vyčistí pleť, dokáže minimilizovat, skoro až zlikvidovat, už vzniklé pupínky, předchází ucpávání póru... prostě zázrak.

Matis Réponse Pureté je jeden z důvodů, proč se bez Elemental Herbology zatím obejdu. Protože tato maska působí úplně stejně a dělá snad ty samé věci. Navíc je skvělá v tom, že na pleti vytvoří jakoby spíš film, ona sice vypadá žlutě, ale na pleti mírně zprůhlední a není skoro vidět, takové jsou nejlepší, takové nosím na pleti klidně celý večer. Navíc se velmi snadno smývá a má účinky totožné s Elemental Herbology. No skoro, Matis mi přijde o chlup možná horší. No a na fotce vidíte už jenom prázdnou tubu, tedy možná z toho ještě jedno použití vymáčknu, ale i tak... prostě je to smutné. (Jo a tedy se klidně přiznám, že bych chtěla vyzkoušet i mandarinkovou pastu ze stejné Matis řady.)

La Chévre Clairisine... (je to úplně nová nebo ta samá jen přebalená?) o ní jsem si myslela, že by možná mohla drahý Matis nahradit. A asi jo. Konzistenci má dost podobnou, účinky jsou taky podobné, tedy zklidňuje, čistí, působí na již vzniklé pupínky, předchází ucpání pórů a tím i vzniku nových pupínku. Na pleti není vidět a snadno se smývá. Jen tedy jakože... dost... ehm... smrdí. A je fakt hnusná, když ji ochutnáte. (Třeba omylem, když s maskou na obličeji jíte jako já.) A je tedy levnější, než Matis. A než Elemental Herbology. I tak si novou nekoupím, spíš si raději připlatím za Elemental Herbology, protože pak bude výkon opravdu 100%.

Antipodes Reincarnation Pure Facial Exfoliator ... jo já vím, že to je peeling, ale tak co už. Když jsem Antipodes poprvé použila, tak mi bylo jasné, že jsem se asi zamilovala. Úplně super voní, má skvělou takovou krémovou konzistenci, která naprosto svádí k tomu, aby se to používalo spíš jako maska, než jako peeling, a tak to používám jako masku se závěrečným peelingovým efektem. Na obličeji nezasychá, i po hodině je to spíš jako krém než zaschnutý jíl. Peelingová zrníčka jsou hodně jemná a po použití je pokožka taková jakoby skoro až vyživená, jak spíš po nějaké krémové masce než jílové. Takže na první použití jsem se zamilovala a hned po prvním opláchnutí jsem se asi odmilovala nebo co a byl konec románku. Mi totiž přijde, že to nic nedělá. Zvládne peelingovat, navíc nevysušuje, snadno se umývá a pokožka je po použití jemná a hebká. Ale... vůbec to nemá takový ten jílovitý čistící efekt, i když jíl to obsahuje. Nemá to ten efekt, co vás posadí. A navíc to vůbec nefunguje jako maska. To funguje spíš jenom jako jemný peeling (v podstatě docela dost fajn peeling) na časté použití. Jsem si od toho slibovala mnohé, třeba něco dost podobného na Himalaya Herbals, ale prostě ne. Škoda. Pokud ovšem hledáte jemný peeling pro použití každé ráno, který nevysušuje a dobře se smývá... tak do toho!



Matis - Clairisine - Antipodes

8 komentářů:

  1. Pěkný maskový arzenál :) A všechny mě zaujaly ,ale kozí kosmetiku nemusím, hrozně mi smrdí...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jj mně ta kozí taky smrdí. ale zase účinkuje, tojo.

      Vymazat
  2. Miluju masky a séra, úplně se mi sbíhaj sliny, jen to čtu :-D. Vyzkoušenou z nich nemám žádnou, jako masku jen podle tvého vzoru Himalaya peeling a mojí pleti to asi stačí.... možná? Co když ne...?! :-D Používám nejvíc čerstvé od Lushe - měním za kelímky, kterých mám slušnou sbírku a do Palladia 3 zastávky metrem. REN jílovou si už znovu taky nekoupím, moc ráda mám tu jejich s AHA kyselinami - ale na podzim zkusím určitě Evolve, už je na seznamu dlouho ;-). Matis maska a nová pasta (ta asi ještě líp) se mi moc líbí - jak jsou na tom se složením? Je to taky srovnatelné s Herbology? Super článek, dík za něj a krásný den přeju! :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako himalaya peeling jako maska je úžasná věc. to jen nejspíš objev tohoto roku. si ji budu muset doma znovu koupit.
      no matis složení jako není úplně košer. bylo na krabičce, to si pamatuji, že jsme si ho přečetla a krabičku vyhodila (nebo možná ji mám někde doma?), teď jsem prohledala internet a nemůžu složení nikde najít, takže jistě ti to nepovím, ale nějaké ty parabeny tam asi byly a tak. elemental herbology má určitě složení lepší.

      Vymazat
  3. Tak čistý jíl pro mojí citlivou pleť není opravdu nic moc. Ale čestnou vyjímku tvoří marocký jíl, nebo-li lávová zem - zkoušela jsem jí i na mytí vlasů a to mi tedy nesedí. Ale jako maska a ještě třeba s pár kapkami arganového oleje u mě funguje úžasně :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. když já jsem lávovou zem ještě nezkoušela. nějak mě to nenutilo, protože na mně funguje dobře i ten zelený jíl.

      Vymazat
  4. Čistý zelený jíl moji pleť opravdu hodně vysušuje, na druhou stranu jsem si vždycky říkala, že na sebe alespoň patlám skutečně jen ten jíl a ne chemii plus nula celá prd jílu. Je fajn vědět, že to jde i jinak :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak ještě můžeš do čistého jílu klidně přidat nějaký ten olej. ono to pak mnohem míň vysušuje. nebo s medem to taky není špatné.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...