neděle 24. dubna 2016

10 nejlepších pleťových masek

Stala se mi taková nemilá věc. Četla jsem článek 10 nejlepších hlínových masek a z toho jejich výběru jsem tři vyzkoušela a čtvrtou mám někde doma. No a ty tři, co jsem zkusila... tak jako fajn, ale označila bych je tak maximálně za nějaký ten lepší průměr. Trošku mě to demotivovalo k tomu, abych vůbec zkoušela tu čtvrtou, co ještě doma někde mám. Ale zase mě to motivovalo k tomu, abych vám sepsala nejlepší masky, které si myslím já.

(Odkazy jsou na eshopy, kde jsem masku kdysi koupila, určitě je seženete i jinde.)



Pokud na světě existuje nejlepší jílová maska, tak je to tahle detox, ve které jíl vlastně ani není. No jo trošku podvádím, ale ono se to na obličeji chová jako jíl. Je to zelené a normálně to zasychá. Ovšem na rozdíl od jílových masek tohle vůbec nevysušuje, navíc to prokazatelně (na mé pleti opravdu opakovaně potvrzeno) bojuje proti pupínkům. Těm vznikajícím, těm už vzniknutým, těm úplně v zárodku. Nejlepší maska pro pms.

Pokud Elemental Herbology je pro pms, tak May Lindstrom přijde hned po tom. Pro ten okamžik, kdy se vám pupínky třeba ještě dělají, ale zároveň chcete urychlit hojení těch už vzniklých a ztrácejících se. The Problem Solver je taky skvělý pro okamžiky, kdy vlastně nevíte, ale pleť vám připadá zašedlá, nudná, špinavá a navíc máte pocit, že by se něco mohlo vyklubat. Tak to je přesně ten okamžik. May Lindstrom čistí, řekla bych, že funguje i na černé tečky, zbaví vás suché kůže, zbaví váš šupinek, rozjasní, zregeneruje, předejde i nějakému tomu pupínku... umí to všechno a funguje i jako extra účinný peeling.

Tarika je taková May Lindstrom pro chudé. Ona umí tak nějak to samé, v některých ohledech. Čistí, působí na pupínky i černé tečky. Nemá peelingový efekt. Na mě nemá ani regenerační efekt, i když to slibuje. Ale velmi dobře čistí, redukuje pupínky i černé tečky. A navíc jako bonus je pleť po použití neuvěřitelně vypnutá a hladká.

Měli bychom zamáčknout slzu, protože tahle už na trhu není. I tak ji tady prostě musím mít, protože toto je ta nejlepší kyselinová maska, co jsem kdy měla. A že jenom teď mám doma otevřených dalších asi pět kyselinových. Tohle dělá všechno, čistí, peelinguje, vytahuje nečistoty z pleti, regeneruje, je to vlastně takový instantní photoshop. Nechápu, že Evolve tohle zrušilo, tohle je totiž zázrak. Jsem tedy ochotná uznat, že REN (viz dále) je solidní náhrada... ale stejně, jsem ráda, že mám doma ještě dvě balení Evolve do zásoby, než se ocitnu na suchu.

Aneb takové koncentrované a zrychlené Evolve. Nevím tedy, jestli vytahuje nečistoty z pleti... asi spíš ne, to zrovna na mojí pleti naštěstí nejde otestovat. Ale jinak je to jako Evolve, radikálně to zlepšuje regeneraci pleti a vylepšuje celkový tón. Ovšem na co Evolve potřebuje 3 dny (ano až tak dlouho pozoruji zlepšování pleti po použití Evolve), tak to REN zvládne za jednu noc. Nejdřív to na sebe večer namažete. To vás trošku vyšokuje, protože to může dost pálit. Pak to smyjete a jste celí červení. A všechny barevné nerovnosti pleti zmizely... protože jste jenom červení. Tak s troškou obav to namažete, může to i trošku bolet, pleť je opravdu výrazně až podrážděná, nic pro citlivky. Ale jdete spát a ráno se vzbudíte... a co bylo červené, to je normální. Aneb nerovnosti, co se večer ztratily do červené, se ráno znovu neobjeví, protože se prostě ztratily s tou červenou. Až tak to je! Navíc je pleť hladká, jemná, napnutá, prostě hezčí. 

Nemám moc ráda krémové a vlastně ani moc ne spací masky. Ale tato je jiná. Nejdřív jsem ji moc nedoceňovala, ale pak jednoho krásného rána, po probuzení a ještě trošku jsem možná spala... mě ten pohled do zrcadla velmi příjemně probudil. Hydratuje, regeneruje, ale i zklidňuje, vypíná, vyhlazuje. A nejlépe, když ji namažu hned po RENu. Spolu jsou prostě nepřekonatelná dvojka.

Ještě o kousek lepší je podle mě ta dražší a růžovější varianta, ale tu stále ještě nemám doma v plném balení. Ono ostatně ta řasová zelená je taky dobrá. Protože zelená je dobrá. Má to neuvěřitelně krásně jemnou konzistenci, to dokážete nanést v tak jemné vrstvě. A dobře se to smývá. Výsledkem je hladká, jemná, vůbec nevysušená, skoro spíš až hydratovaná pleť. Mi snad skoro až přijde, že to funguje i na pupínky (na ty jo), ale nejspíš i na černé tečky!

Fakt tady musím něco víc říkat o manuka medu? Dezinfikuje, je antibakteriální, podporuje regeneraci, vyhlazuje, zjemňuje, čistí. Med do každé rodiny! No a stačí vám i normální obyčejný med.

A protože přeci jenom nejsem až takový megaloman, abych měla doma otevřeno 10 nejlepších masek a k tomu 20 o něco horších... tak ty poslední dvě doma nemám. A jako první musím zmínit tento úplně nenápadný a levný peeling od Himalaya Herbals. Neemový peeling od HH do každé rodiny spolu s medem. A kdo si to nemyslí, ten ho blbě používá. Tohle je totiž prostě ranní maska pro probuzení pleti. A hledala jsem lepší náhrady ve drahých vodách i v těch levnějších, Havlík ranní maska, Origins Never a Dull Moment, Tromborg Exfoliating Scrub Mask, Dermalogica Daily Microfoliant, Naobay Moisturizing Peeling... nenene a ještě jednou ne. Možná lógr kafe udělá pleti stejnou službu, ale s tím je zase bordelu jak u nás doma.

Skoro jsem na ni zapomněla, ale ona si to nezaslouží. Zrovna teď intenzivně toužím po tom, to mít znovu doma. Čistí, peelinguje, osvěžuje, regeneruje, zjemňuje. Takový mix Himalaya Herbals, May Lindstrom a Elemental Herbology. Navíc to má nějaké nové složení, co jsem ještě neměla, a v tom je prý med. No chci to znovu.


A jaká je vaše ta nej maska? Ne že bych potřebovala doma novou masku, ale znáte to... inspirace není nikdy dost.

14 komentářů:

  1. Super shrnutí!, díky tobě mám rozkliknuté tři masky, které nutně potřebuji. A ještě jednu, kterou si vyzvednu při příští návštěvě Prahy. Chjo. Já maskuju na střídačku med a jíl (úplně trapně obyčejný, sypký jíl :D), od té doby, co jsi vychvalovala Manuku se medu nemůžu nabažit :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak jíl není špatný. i když raději mám asi neem. no a manuka prostě do každé rodiny!

      Vymazat
  2. S Tarikou aj Himalaya Herbals mám podobné skúsenosti, obe sú výborné. Zaujala ma od Elemental Herbology, ďakujem za tip. Inak, osobne ešte milujem Herbaphoriu od Soaphoria, odporúčam :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. od soaphorie jsem ještě neměla masku, ale pořád si říkám, že bych od nich mohla objednat... tak děkuji moc za tip. no a elemental herbology je jedna z mých nejoblíbenějších. já ji tedy zrovna až tak moc nepotřebuji, ale pořád se chystám si koupit plné balení (po asi deseti spotřebovaných malých).

      Vymazat
  3. Magnaminty s medem určitě stojí za vyzkoušení: http://www.slecnajahodova.blogspot.cz/search/label/Lush.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. no chci ji už dlouho, ale když mě strašně odrazují ty české ceny... a nechce se mi objednávat hodně z UK. no nějak se s tím musím poprat.

      Vymazat
  4. MoM je ta samokonzervační, že? Taky jsem zatím netestovala, já mám furt zásobu kelímků na výměnu za čerstvé a tak si říkám, že MoM až pak, ale spíš asi na léto, když na ní tak myslím. Tenhle REN chci hned po dodělání kyselinového RENu, miluju ho sice, ale co používám 5x týdně Pixi, tak nějak moc nemám, kdy ho použít... Himalayu bych tentokrát ráda nahradila Neemem, k prostřídání k Tarice, kterou mám od prvního vyzkoušení doma jako jedinou stále! Tyhle články + séra miluju :-).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to je přesně ona MoM. mám taky spoustu kelímků na výměnu, ale vždycky je zapomenu doma, když jedu do Prahy. jinak kyselinový REN, to asi myslíš ten oranžový ne? ten mi přijde až trapně průměrný. a přesně k Pixi naprosto zbytečný.

      Vymazat
    2. Jo, oranžový a proti Evolve na sobě po jejím používání cítím a vidím změny, používám ji už dva roky, Evolve se mi zdála strašně slabá. Ale minutovou jednou zkusim, večer jsem objednala krém, ale maska nebyla, nechám ji asi na podzim, na léto se trochu bojím a dam radši MoM a neem s Tarikou, taky mě láká ta -30st. od Siberica, vedra rok od roku hůř snaším a tohle zní báječně svěže.

      Vymazat
    3. mi ten oranžový ren skoro nic nedělá, takový slaboučký mi přijde. ta chladící od natura siberica mě taky láká...

      Vymazat
  5. Hodně mě láká REN a ta manuková. Chjo. Teďka jsem si po dlouhé době pořídila tu Le Chaton kozí a je pořád stejně super, akorát mě štve to složení, navíc má být s medem a já ho ve složení nevidím. Tak by bylo fajn najít přírodní náhradu, kde bude to kozí mléko i med, ale to se asi nedělá, že?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. bohužel nemám alternativu s medem a mlékem. ono vůbec najít něco s mlékem není snadné. už jsem to jednou hledala a nic nenašla. díra na trhu? bůhví, jestli to vůbec jde, protože mléko je hodně kazivé, to chce nějakou chemii k tomu.

      Vymazat
  6. Tariku mám už druhé balenie, Neem Scrob od Himalaya som si skoro po roku dokúpila lebo mi už chýbala (cena vs účinky sú super) a hlavne ako je slniečko nebudem môct používať AHA masku od Ilcsi, ktorá je fakt niečo. U tej May Lindstorm ani neviem či ju chcem, jeden deň si hovorím že to musím mať, druhý deň pozriem do zrkadla a poviem si že netreba ... ale to je asi tým ako ma niektoré masky v poslednej dobe sklamali (100% Pure, už ani ten čistý Neem s Multani Mati nerobí to čo kedysi), naopak Vetiver od Khadí ma príjemne prekvapil a brúsim si zuby na ďalšie kúsky.
    Med som kedysi používala každé ráno, hneď ako som sa zobudila, nechala som pôsobiť kým som sa naraňajkovala a v kúpeľni zmyla, bolo vidno rozdiel (to som robila asi 2 roky v kuse) a asi to začnem praktikovať znovu ale v menšej miere, na toto sa mi zdá blbosť kupovať masku s medom keď mi stačí med (ešte som neskúšala Manuku ale nemám od toho ďaleko :D ), v iných veciach za to kľudne priplatím - ako napríklad v šampóne, alebo čistítku (zdravím obe od Natural Being čo sú na ceste ku mne :D )
    Lush MoM je tiež na zozname vyskúšania, akurát musím minúť pixlu R&B čo mám už rok a pol otvorenú
    a inak k tvojmu hľadaniu opalováku na tvár - Acorelle robí s SPF 30 nejaký gelovitý, majú aj malé balenie, ešte som ho neskúšala ale vyzerá nádejne (ale bohužiaľ 30ml za 25 libier, ak netrváš na nejakom echt prírodnom môžem odporučiť Eucerin Sun Fluid s SPF50, 50 ml balenie som kupovala snáď za 12eur, používam ho druhý rok a nerobí žiadnu neplechu, akurát som ho nepoužívala pod make up tak neviem čo môže spraviť, silikóny v sebe nemá ale neviem či sa nemenilo zloženie

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha ilcsi mě dost dráždila a bolela... přitom účinky to nemělo skoro žádné, tak nevím. jinak med jsem takto používala večer, namazala jsem to na sebe a šla do sprchy a pak v tom teple to pořádně vmasírovala a bylo to boží. fakt nejrychlejší čistící maska na pupínky i černé tečky. jinak ta medová maska je samozřejmě blbost, on je to prostě med, jedině snad je výhoda v tom, že to je účinnější manuka, ale si myslím, že stačí klidně i obyčejný med (ale lahvička s medem není tak fotogenická, žeano).

      na acorelle opalovací jsem taky koukala, hodně bych chtěla i ten jejich olej na tělo, tak možná tohle léto si ho pořídím, loni jsem měla opalovacích zásobu. na eucerin se určitě kouknu, mi by snad ani silikony nevadily (i když taky záleží), spíš se bojím třeba glycerinu, ten se do toho často cpe horem dolem.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...