neděle 17. dubna 2016

Living Nature: zkušební sada pro mastnou pleť

* dostala jsem od čtenářky, děkuji moc

Tato sada už se neprodává, ale jednotlivé produkty bez problémů koupíte. Takže jdeme klidně na to. Musím se přiznat, že Living Nature mě dlouho lákalo. Ale... bylo tam prostě nějaké to ale. Nevím jaké. Je v tom med, moje oblíbená složka. Je to z daleka, moje oblíbená destinace na nákup. Je to přírodní, moje oblíbené složení. Asi ty obaly? Nelíbí se mi. Nulová propagace na evropských eshopech? Taková ztracená značka je. Celková grafika? Nelíbí se mi vlastně ani design jejich domovských stránek. Tak nějak toto všechno dohromady a Living Nature nebyl na mém list-k-vyzkoušení moc vysoko. Ale dostala jsem set. A měl krátkou dobu trvanlivosti, takže jsem to nechala logicky skoro projít... a pak to rychle otevřela, abych náhodou o něco nepřišla.

Čistící gel a tonizační gel jsem si schovala do cestovní taštičky. A bylo to perfektní. Krém jsem pak nastěhovala do koupelny, jako ranní hydrataci. Trošku trapně jsem to udělala na podzim a krém je docela lehký, takže mi v zimě tak jako úplně nestačil. Ach jo to stáří... mě asi jednou zabije. Na takovýhle móresy jako suchou napnutou a táhnoucí pleť nejsme u mě zvyklé, že ano.



Purifying Cleanser (oily/anti-acne)
Čistící gel jsem měla ráda. I když trošku až jako vysušuje. Možná to není to pravé na dlouhodobé používání, ale malé balení jsem měla v cestovní taštičce a na cestách se mi fakt hodilo. Hlavně protože gel dokázal velmi dobře zastoupit úlohu i čistící masky proti akné. Stačilo nanést na odlíčený obličej třeba na pět minut a pak smýt ve sprše. Výsledkem byly čistější a jemnější póry, možná trošku stažená pokožka, ale všeobecně tak jako zklidněná a bych i řekla s menšími pupínky, pokud tam nějaký byl. Jako dlouhodobě to pro mě není, čistící gely na obličej nemám moc ráda, takže plné balení nepotřebuji. Ale malé balení na cesty bylo skvělé, škoda že se neprodává, nejspíš bych si ho pořídila znovu. Po tomto se mi bude opravdu stýskat. I když obsahuje glycerin, asi to je tím obsahem medu v tom.
Složení: Aqua (water), Decyl glucoside, Sodium lauroyl glutamate, Glycerin (vegetable glycerin)**, Sclerotium gum, Galactoarabinan (larch tree gum), Glucose, Mel (manuka honey), Pomaderris kumerahou flower/leaf extract, Parfum (fragrance)*, Glucose oxidase, Lactoperoxidase, Leptospermum scoparium (manuka) oil. *From natural essential oils: Citronellol, Limonene, Linalool. **Certified organic.

Hydrating Toning Gel (oily/combination)
Tak největší výhodou tohoto gelu je, že se hned vsakuje. Konzistence je skoro jako aloe vera, znáte ten pocit, kdy mažete něco gelového celkem skoro až mokrého na pleť a ono se to strašně rychle a bleskurychle vsákne a zanechá jenom hladkou pleť. Tak přesně tak to je. Problém s tímto gelem je ovšem ten, že mi to voní jako dezinfekce. Vůbec jsem se nedokázala přimět k tomu, abych ho pravidelně používala. Navíc hydratační schopnosti mi přijdou opravdu malé, taky tam je v tom glycerin hned na druhém místě ve složení, kterého se bojím... no a já to na sebe asi v létě vymažu, ale bůhvíjaké potěšení z toho mít nebudu. Prostě krém (viz níže) je mnohonásobně lepší. Ovšem oceňuji, že i přes vysoký obsah glycerinu gel vůbec nelepí a ani neucpává póry.
Složení: Aqua (water), Glycerin (vegetable glycerin)**, Sclerotium gum, Glucose, Simmondsia chinensis (jojoba) seed oil**, Parfum (fragrance)*, Phormium tenax leaf juice (NZ flax gel), Bisabolol, Zingiber officinale (ginger) root extract, Mel (manuka honey), Glucose oxidase, Lactoperoxidase, Tocopherol (vitamin E), Leptospermum scoparium (manuka) oil. *From natural essential oils: Limonene, Linalool. **Certified organic.

Balancing Day Lotion (oily/anti-acne)
Krém s medem je podle mě hvězdou tohoto setu. Něco tak příjemného, i když nenáročného, se hned tak nevidí. Krém se hned vsakuje, snad i tak jako mírně matuje, hydratuje jen lehce, to je pravda, ale pleť pěkně vyhladí a připraví na makeup. Jestli má nějaké zázračné účinky, nevím, ale je pravda, že od krému toho ani moc nečekám, na zázraky mám doma spíš séra. Od krému čekám, že mě po něm nebude pnout pleť a že se po něm neosypu. Tento obojí splňuje. Navíc moc příjemně voní. A asi je určený spíš pro mladší pokožku, přece jenom lehká konzistence mi v zimě nestačila. Ale já to prostě vyřešila olejovým makeupem a bylo vymalováno v pohodě. Ještě tedy jedna věc, přes zimu jsem přestala téměř úplně trpět na hormonální výkyvy projevů kůže spojené s pms. Je tam menší souvislost, přestala jsem se v rámci pms osypávat během zimy. A během podzimu nebo tedy před vánocema jsem začala mazat i tento krém. Ale fakt vám neřeknu, že je to díky tomuto krému... no on mi dochází a až mi dojde, tak se ty hormonální pupínky třeba zase vrátí... a hyn se ukáže!
Složení: Aqua (water), Cetearyl olivate, Sorbitan olivate, Squalane (vegetable squalane), Caprylic/Capric triglyceride, Parfum (fragrance)*, Glucose, Mel (manuka honey), Phormium tenax leaf juice (NZ flax gel), Triticum vulgare (wheat) germ oil, Sclerotium gum, Butyrospermum parkii (shea) butter**, Persea gratissima (avocado) oil, Totarol**, Glucose oxidase, Lactoperoxidase, Oenothera biennis (evening primrose) oil**, Tocopherol (vitamin E), Leptospermum scoparium (manuka) oil. *From natural essential oils: Citral, Citronellol, Eugenol, Geraniol, Limonene, Linalool. **Certified organic.


Musím říct, že Living Nature si každopádně jako značka získalo moji pozornost. No... jedu teď na takový trošku šetřící mód. Nebo říkejme tomu spíš spotřební mód a nekupuji si skoro nic z péče, jen to, co opravdu chci a použiji. Jako trošku mi z toho i hrabe, nevím, jak dlouho to ještě vydržím, protože třeba mám doma asi ještě pět odličovačů... zásoba na dva roky... tak dlouho nevydržím si nekoupit odličovač. Nebo vydržím? Stejně tak pleťových krémů mám ještě asi dva kusy, to je zásoba skoro na rok, ale já bych ten balanční krém snad i chtěla v dalším balení... no nevím, jestli to vydržím, každopádně Living Nature má ode mě do budoucna malé snad i trochu významné plus.

16 komentářů:

  1. Celkom ma láka, najmä ten krém. Na nadchádzajúce obdobie by mohol byť veľmi dobrý. Len som s tými zásobami na tom podobne, tak si ho napíšem na zoznam a uvidíme :) Ďakujem za tip.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si myslím, že v létě to bude skvělé. už teď mi fakt vyhovuje a je mi trošku líto, že ho mám jenom tak na poslední měsíc. taky jsem si ho napsala na seznam, že třeba příští léto.

      Vymazat
  2. já měla nějaký gel na smíšenou pleť, nejsem si úplně jistá, že tenhle, ale taky mi nestačil... můj nejoblíbenější produkt od LN je asi jejich řasenka, tu bych si pořídila zas, nebo možná tekutý odličovač (a la micelárka). Jo a make-up není špatný, korektor taky, ale není extra krycí. Prostě já od nich asi radši dekorativku :)

    OdpovědětVymazat
  3. já měla nějaký gel na smíšenou pleť, nejsem si úplně jistá, že tenhle, ale taky mi nestačil... můj nejoblíbenější produkt od LN je asi jejich řasenka, tu bych si pořídila zas, nebo možná tekutý odličovač (a la micelárka). Jo a make-up není špatný, korektor taky, ale není extra krycí. Prostě já od nich asi radši dekorativku :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jejich dekorativku jsem ještě nezkoušela. jak říkám, něco mě na té značce až odrazuje, ale vůbec nevím co přesně. ale možná bych teď něco měla vyzkoušet? stejně bych ale chtěla zkusit spíš ještě nějaký krém.

      Vymazat
  4. Living Nature ma láka už dlhšie ... už som mala v košíku aj šampón, aj kondiš, aj čistiaci gél ale stále som si hovorila že keď o tom nikto nepíše čo to bude zač. a ten krém vyzerá super, akurát krémov mám v chladničke 6, včera som si uvarila novú dávku takže zas na rok mám pokoj. Na stole mi tróni z ich rady Natural Being krém na ruky a telo ale 3 mesiace naňho zatiaľ len pozerám aké má krásne balenie a je mi ľúto ho otvoriť :D pre mňa úplná dokonalosť a nejak si to nechcem pokaziť tým čo ak to nebude ono

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. krém na ruce? tak to rychle otevřít a zkusit! co když to nakonec bude ono?

      Vymazat
    2. tak mám hlásenie o kréme :) je to skôr biely gel, netreba ho veľa, pekne hydratuje aj sa roztiera a necháva jemný akoby povlak na rukách (to budú tie jojobové estery v zložení), naozaj dobrý aj cez deň aj na noc a veľmi rýchlo sa vstrebáva. ALE riadne vonia/smrdí, ako dezinfekcia u veterinára, zatiaľ mi to nevadí až tak (vôňa z detstva - krstný je veterinár) ale na každý deň je to trochu moc, po chvíli vyprchá ale trochu ostane aj tak. Najskôr som si myslela že je to vôňa manuky ale krém má v sebe aj parfum, ževraj z esenciálnych olejov, ale veľmi sa im to teda nepodarilo, v recenziách to moc nespomínajú - a myslím že väčšine ľudí to bude strašne smrdieť. Inak by to bol skoro dokonalý krém. Vyskúšam aj čistiace veci od nich, snáď nebudú mať rovnakú arómu.

      Vymazat
    3. dokonalý krém jo? mi přijde, že i ty pleťové, co jsem měla/mám, mají takovou zvláštní vůni, mně se tedy docela líbí a navíc je dost slabá, ale myslím, že někomu to může vadit.

      Vymazat
  5. Tak momentálně mám trochu slabost pro jakékoliv sety a cestovní lahvičky a podobné malé věci, takže díky bohu, že už se to jako set koupit nedá. Protože s tím spotřebovávání to mám tak nějak v něčem i podobné...
    Loni jsem najela přísně na mód, že spotřebuju všechno otevřené (peklo, když člověk sestěhuje do kupy dvě plně vybavené koupelny), pak všechno, co mám doma nakoupené. První (rozdělaná balení) se zdařilo, druhé (domácí zásoby) úplně ne. Ale jako výsledky byly vidět a jak jsem z toho byla úplně v euforii, že jako se mi podařilo tolik vymazat a spotřebovat, tak jsem se úplně zapomněla kontrolovat při nákupech a jsem snad na tom ještě hůř, než před tím rokem...
    Naštěstí jen v některých kategoriích...


    Takže tohle je sice všechno moc pěkné a zajímavé, ale budu se soustředit zase hezky na tu spotřebu místo divokých nákupů ;) :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. mi se ten mód docela daří už od začátku roku. doufám, že to vydržím ještě tak půl roku a pak se uvidí. ale už teď mám trošku cukání paypalu si koupit třeba nový steamcream nebo tak... bychom si mohly založit anonymní skupinu "konec divokých nákupů"

      Vymazat
  6. Jsem ráda, že setík přišel k chuti:-))) Chystám se poslat další balíček, jen musím sehnat dostatek piksliček na vzorky! Tak se brzy ozvu:-) Zdravím z Prahy, Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. set je boží, děkuji moc. a vůbec jako nespěchej, jsem se ještě ani pořádně neprobrala do konce toho posledního...

      Vymazat
    2. Když já ráda posílám balíčky a nemám kolem sebe moc "spřízněných kosmetických duší":-) Proto jsem ráda, pokud můžu udělat radost někomu, kdo to ocení:-)

      Vymazat
    3. tak mě to samozřejmě těší, ale i když se snažím, ta druhá hlava mi pořád neroste...

      Vymazat
  7. Milé dievčatá, ženy, sympatizantky prírodnej kozmetiky a zdravého životného štýlu. Zaregistrovala som vaše postrehy. S potešením sa s vami delím o informáciu, že výrobky novozélandskej kozmetickej značky Living Nature sú vám k dispozícii aj v eshope na stránke: www.livingnature.sk a nájdete ju aj na facebooku: https://www.facebook.com/LivingNatureSK/?fref=ts

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...