sobota 31. března 2018

Astrid odličovací olej

* koupila jsem v Rossmann drogérii

Kdo mě sleduje pečlivě, (jako tak pečlivě, že mě to možná až děsí, ale stalkeři z různých důvodů tady mezi námi určitě jsou), tak si možná pamatuje, že tento odličovací olej jsem si koupila přesně před 9 měsíci jako nouzovku. Rekonstruoval se mi byt a v dočasném bydlení mi došel odličovací balzám. Měla jsem s sebou sice nějaké ty asi mlíka nebo jiné krémy, takže jsem se bez problémů odlíčila, ale chyběla mi ta klouzavá snadnost mastného odlíčení. A tak jsem šla do drogérie a koupila si Astrid, což tenkrát byla slavná novinka.



Pojďme si nejdřív popovídat o složení. Protože jasně, přírodní to není. Obsahuje to sice přírodní oleje, ale ty jsou tak dole ve složení, že se o tom snad nebudeme bavit. Základ je z minerálního oleje, pak jsou nějaké ty PEGy... a víc toho vlastně ani odličovací olej nepotřebuje. Abychom ale Astridu zbytečně nekřivdili, tak základ z minerálního oleje je docela běžný u asijských odličovacích olejů a vlastně i u všech možných parfumérkových značek, takže co už a raději se budeme věnovat účinkům.

Musím říct, že konzistenci mám opravdu ráda. Olej je hodně tekutý a hodně jakoby mastný, takže i malé množství klouže bez potíží po pleti a okamžitě rozpouští jakýkoliv i megahustěodolný makeup. V tomto směru jsem byla opravdu spokojená, proto jsem si olej koupila a přesně to taky umí. Odlíčí opravdu cokoliv, i takové ty nejodolnější tekuté rtěnky. Měl by emulzifikovat, což taky dělá, takže všechny nečistoty jsou z pleti umyté razdva, no i když umývá se trošku náročněji, než by bylo vhodné.

Ten olej používám devět měsíců a občas ho tady na blogu i na instagramu ukážu. Zvláštní je, že už několikrát mě mile bylo upozorněno, že tento olej nechává na pleti povlak a prý ucpává póry. Tak musím říct, že mně tedy určitě póry neucpává. Navíc ani povlak mi nenechává. Zaprvé totiž olej smývám hadříkem, prostě je mi to tak příjemnější a taky je to rychlejší, než umývat olej jen vodou. A zadruhé pak důkladně pleť čistím mycím gelem a Foreem, takže pokud by tam nějaký ten povlak zůstal, tak rozhodně ne u mě. Ale já jsem trošku zvláštní, na odlíčení mi nevadí ani čistý kokosový olej, který prý ucpává jak blázen. Když se ale vrátím ke složení Astrid oleje, tak velmi pozitivně hodnotím fakt, že neobsahuje glycerin, ten by totiž zase nechával povlak a ucpané póry mně. Minerální olej ve složení mi ale vážně nevadí.


Takže asi není co řešit. Stojí to asi stovku, odlíčí to všechno dobře a rychle... a už jsem říkala, že mi to voní? Tak trošku staromilsky a retro, ale voní mi to. Mám opravdu ráda tu klouzavou a lehkou konzistenci, lehkou ve smyslu tekutou. Jedinou výtku, kterou mám k oleji a která je docela podstatná, je k balení. Prostě to balení není vychytané. Sice má pumpičku, ale při zmáčknutí ta pumpička stříká mírně nekontrolovatelně. Navíc balení teče. Nechápu to, normálně ho postavíte na umyvadlo, pumpičkou nikdo nepumpuje a stejně je po pár dnech dole pod lahvičkou loužička oleje. Vlastně bych tak odhadem řekla, že asi pětina obsahu mého oleje zůstala takto na umyvadle, prostě to ubývá, když to jen stojí a nikdo to nepoužívá. Vzhledem k tomu, že Astrid jsem používala asi dva týdny intenzivně, pak asi 8 měsíců jen nahodile, tak si asi dokážeme představit, kolik zbytečného oleje mi během 8 měsíců stání vyteklo. No vlastně si to představit nedokážeme, protože by nikde nic téct nemělo. A stejně to teče.

Dalším důvodem pro úsměv je návod k používání. Aneb 4 - 6 dávek oleje na jedno odlíčení? No používám tak půl až jednu pumpičku. 6 pumpiček by se mi zaprvé nevešlo do dlaně, zadruhé bych se s tím asi nejspíš mohla naolejovat celá, což ono se to málo ví, ale já se třeba na zádech nemaluji, takže si je opravdu nepotřebuji odličovat. Takže tomu návodu asi raději v rámci zachování nějakého toho dekoru nebudeme věnovat více pozornosti.

Kromě toho trošku nepovedeného balení ale nemám oleji co vytknout. Funguje fajn. A klidně bych si ho koupila znovu, kdybych se třeba dostala do krize a nevěděla bych, co jiného si koupit, nebo tak nějak. Jako svou práci to udělá, účel to naplní, voní to a zas tolik to nestojí.

8 komentářů:

  1. :-D taky se na zadech nemaluju, staci mi jedno pumpnuti. Koupila jsem si to taky protoze te stalkuju a vim zes o nem uz kdysi kdesi psala.
    A doufam ze to tu z Astridu ctou a udelaji lepsi baleni pac tohle je fakt naprd. Jinak z drogerky je to fajn produkt.

    OdpovědětVymazat
  2. Haha, mě dycky pobaví, jak trb něco objeví, pak je půl roku ticho a z ničeho nic se vyrojí milion kladných recenzí, alá zázrak z drogérky! :D nejsi ty náhodou Jobs na poli kosmetiky???

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. si spíš myslím, že v posledních tak dvou měsících zapracovalo pr oddělení astridu... což mi připomnělo, že jsem o tom napsala recenzi a nikdy ji nepublikovala.

      Vymazat
  3. Taky ho mám a jsem s ním mega spokojená. :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  4. I s mou citlivou pleti si tento olej rozumi. A to moc.

    OdpovědětVymazat
  5. takže se mi potvrdilo, že opravdu ty pumpičky jsou taková katastrofa u všech těch olejů. prošly mi rukama dva a z obou to takhle příšerně teklo. mě to teda neskutečně sere, musela jsem celý olej vylét do jiné flašky.

    OdpovědětVymazat
  6. Úžasně odličuje, jsem s ním moc spokojená, mám citlivou pleť, a pohoda, stačí mi tak 2 pumpičky, bere fakt i řasenku. Za ty prachy...

    OdpovědětVymazat
  7. Před časem jsem ho dostala v kazetce s krémem jako dárek. Protože jsem k takovému čištění pleti neměla důvěru, a slovo olej mě nenadchl zůstal ve sříňce. Vybalila jsem ho nedávno a jsem nadšená, odlíčí jedním tahem i velmi odolné řasenky a o olejovém filmu není vůbec řeč. Vyzkoušela jsem před tím i drahé odličovače očí a vždy po sprše mi ještě část řasenky zůstala a stekla do hnusných kruhů pod oči.
    Levné neznamená vždy šatné a já osobně si půjdu koupit určitě další.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...