středa 4. července 2018

Spotřebováno: Essence, Hugo Debra, Azélique, The Ordinary, REN, Swisso Logical, Balea

Protože už máme červenec, tak je na čase si zrekapitulovat co nejdříve květen, že ano. Nutno říct, že květen byl extrémní v tom, že u mě naplno vypukla ta sheet mask infekce, tedy situace, kdy jsem chtěla nakoupit a vyzkoušet co nejvíce platýnkových masek. I když jsem stále přesvědčená o tom, že málokterá sheet mask stojí za nákup a že je to spíš neskutečná otrava, navíc vodu s glycerinem dokážu koupit i levněji. I tak jsem v květnu nakoupila celkem 17 těchto masek.  K tomu deset plných balení a hlavně spoustu vzorků. Celkem to dalo 52 kusů.

Ovšem i spotřeba byla docela bohatá, celkem 45 kusů,  z toho 11 vzorků a 6 platýnkových masek. Takže jasně, sheet masky sice trošku nemocně nakupuji jak jebnutá, ale na mou obranu... část jich vždycky i potřebuji. A co jsem ze sheet mask už vyzkoušela... to už nikdy nebudu potřebovat kupovat znovu. Vidíte, jak výrazně v budoucnu ušetřím?






Hugo Debra Naturals All Over Lotion Vanilla & Sweet Orange bylo asi fajn. I když tedy nejdřív jsem si myslela, že jsem to doma syslila moc dlouho a že se mi to zkazilo. Moc mi to totiž nevonělo. Pak ale krém dostaly do rukou moje děti a jedna z nich prohlásila, že tohle tak krásně voní a že už se nechce mazat ničím jiným, že jsem si řekla, že asi jen špatně čuchám a že krém bude v pohodě. A taky byl v pohodě, nějak to sice vonělo, ale úplně to pak stejně nebylo cítit. Akorát jsem čekala trošku hutnější zážitek, zatímco tohle bylo docela tekuté a rychle se to vsakovalo, takové normální každodenní mléko, přitom ale docela výživné a hutné. Jako nebylo to ani lehké střebatelné mléko, ale ani hutný balzám, prostě takový pěkný kompromis.

Essence Little X-Mas Factory super rich mini hand cream a Essence Almond Milk Hand Cream byly oba vánoční krémy na ruce od Essence a oba jsem je měla fakt ráda. Tahleta malá kabelková balení navoněných krémů na ruce se totiž povedla. Navíc to není jen krém na machrování a ovonění, fakt to mělo celkem výživnou a hutnější konzistenci, která mi maximálně vyhovovala. Jeden jsem tak měla v kabelce na použití kdykoliv přes den a druhý jsem měla na nočním stolku pro použití kdykoliv přes den, když jsem doma. Fajn to bylo a kdyby to nebyla limitka, tak bych si klidně pořídila znovu.


Azélique Age Refining Night Cream byl docela fajn. Krém to byl možná hutnější a určitě bych ho nedoporučila přes den. Ale na noc to bylo fajn, klidně přes všechny možné oleje a tak, mazala jsem to na sebe ráda. Jen tedy úplně nevím, jaké to mělo mít přesně účinky, protože jsem si žádných nevšimla. Jako jo, namaže to, hydratuje to. Ale tak to umí kdekterý krém. Tento by měl navíc asi i refinovat, takže obnovovat pleť, a to si nejsem úplně jistá. Každopádně já jsem ráno nepoznala rozdíl, jestli jsem se namazala tímto, nebo něčím jiným.

The Ordinary Advanced Retinol 2% je nejlepší věc od The Ordinary. Teď se to tedy jmenuje už Retinoid in Emulsion nebo jak a je to prostě boží a koupím si to hned dvakrát, jen co budu od Ordinary někdy objednávat. Regeneruje, obnovuje, podporuje pleť, působí proti pupínkům, snad v dlouhém období i proti vráskám, nedráždí. Co víc si přát, za těch pár euro je to zázrak.

Swisso Logical Night Cream mi nakonec překvapivě docela i vyhovoval. Rozhodně mi přišlo, že má větší účinky na regeneraci než ten Azélique. Měl celkem odlehčenou konzistenci, rychle se vsakoval, přitom ale něco dělal, pleť opravdu působila jak namazaná, hydratovaná a spokojená.

REN Keep Young and Beautiful Instant Firming Beauty Shot byl zklamáním. Jako jasně, je to jenom vzorek a já to dostala. Ale jsem od toho čekala něco jiného než základní hyaluron. Aneb má to gelovou konzistenci jako hyaluron, má to průhlednou barvu jako hyaluron, nijak to nevoní a hned se to vsákne do pleti jako hyaluron. Co je to? Hyaluron. S trošku přemrštěnou cenou, protože značka REN.


Balea Pleťová maska s uhlím pro problematickou a smíšenou pleť je fajn. Na problematickou pleť je to opravdu dobrá maska, obsahuje salicylovou kyselinu a přišlo mi, že proti pupínkům nebo černým tečkám to fungovalo docela fajn. Což ona ostatně tato maska má i dobrou pověst právě v tomto ohledu, navíc je dost často v drogérii vyprodaná, což asi taky o něčem svědčí.

Balea Pflege-Kick Protect byla asi limitovaná edice, co se objevila na jaře v drogérii ve třech barvách... tak jsem si samozřejmě koupila všechny tři a ani jedna nestojí za ohlédnutí. Fakt ne, naprosto základní složení vody a glycerinu bez jakýchkoliv jiných účinků než nějaké slabší základní hydratace. A to jenom momentální, dlouhodobé účinky to mělo nulové. Takže asi tak, nemusíme vůbec smutnit, že už to  drogériích nemají. A pokud to někde ještě mají, tak už jen ve slevě.


10 komentářů:

  1. Super věcičky zaujala mě Balea pleťová maska s uhlím :).

    TheBlondieTale

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavé nákupy, jsem zvědavá na dojmy samoopalováků od Eco Sonya, uvažuji o té vodě na pleť ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. za mě eco by sonya ne. ani jedna z těch věcí, co jsem koupila, nestojí za svou cenu. mlíko mě vůbec neopaluje. voda na obličej má na mně fakt škaredou barvu. ta pěna je asi fajn, ale stejně dost drahá. jen snad ta rukavice za něco stojí, ale zase se mi hned začala párat. takže taky spíš ne.

      Vymazat
    2. Tak to jsi mě napotěšila (ale vlastně jo, že jsi mi ušetřila penízky), takže jenom tedy tu pěnu mám kdyžtak zkusit? jsem bílá jako stěna (a bohužel nemohu na slunce) a nechci, aby se mi obtiskávala na oblečení a způsobovala skvrny (zatím jsem nic dražšího než nějaký Garnier nekoupila a to už nikdy), uvažovala jsem ještě o Prtty Peaushun, aby mi to aspoň sjednotilo trošku barvu, mám dost modřin, nebo doporučila bys něco jiného? díky

      Vymazat
    3. hele ta pěna mi přijde docela fajn. a dělá i hezkou barvu. neobtiskává se, protože se smývá. jinak nevím, co doporučit, já nejsem nějak výrazný samoopalovací snob, většinou si vystačím s alverde (hlavně proto, že mám ráda tu vůni).

      Vymazat
  3. já jsem taky propadla plátýnkovým maskám.Zkusila jsem Baleu,Mishu,něco z Ebay,Garnier a za mě jediná která mi vyhovovala a chci ji znovu je Freeman levandulová

    OdpovědětVymazat
  4. Za sebe musím doporučit sheet mask od Innisfree. Sice dražší průměr, ale výsledek opravdu vidím. Plátýnko mi (na rozdíl od většiny) hezky sedí a je kvalitní, takový heboučký. A ta s açai berry má tu esenci takovou krémovou, žádná vodička... No mňam.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A sem zvědavá na dojmy z Hada Labo Lotion! Před lety to byl můj svatý grál, úplně mám chuť si ho znovu objednat, ačkoliv poličky praskají ve švech a na wishlistu byly jiné položky...

      Vymazat
    2. mně to hada labo úplně jako nevyhovuje, abych řekla pravdu. nelíbí se mi konzistence.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...