středa 9. února 2022

Spotřebováno: Elemis, Purito, Drunk Elephant a La Roche-Posay

V únoru jsem si nekoupila skoro nic. Potřebovala jsem novou řasenku a taky vrchní lak na nehty. Tak jsem si to koupila dvakrát, k tomu přidala nějakou tu limitku a to je všechno. Celkem nakoupeno 6 kusů. Spotřebováno pak 14 plných, 5 vzorků a 6 kousků dekorativní kosmetiky jsem vyhodila. Chce se mi říct, že ten rok minimálních nákupů jsem zahájila docela fajn, ale tak nepředbíhejme, zatím je teprve únor, bůhví co všechno nakoupím v těch zbývajících jedenácti měsících.




Elemis Superfood AHA Glow Cleansing Butter byl průměrný. Přitom já Elemis měla zařazený zrovna u tohoto odličovače jako něco fajn. Je pravda, že všichni chválí spíš jen tu základní verzi, to jen já blbá sáhla po kyselinách... no a ty jsou prostě průměrné. Konzistenci to má docela fajn, ale chybí mi tam špetka krémovosti na odličovací balzám a řádná špetka olejovosti na odličovací olej, je to prostě někde mezi, chybí tomu hebkost a pohlazení. Odličuje to taky průměrně, s řasenkou to má problém, a já si tedy oči jinak nelíčila, ale dokážu si představit, že to bude mít problém s očním makeupem, ostatně ani ty dlouhodržící rtěnky to dává s mezerami a pomalu. Nějaký speciální efekt péče o pleť, jakože ty kyseliny... no to jsem neviděla. A tak nějak jsem toho postupně používala na jedno odlíčení pořád víc a víc, abych se toho co nejrychleji zbavila. Jinak balzám jde smýt vodou, barevný je krásně a nějak nevoní, příčuch jak nějaká neutrální třeba i lékárenská kosmetika. Prostě chybí tomu řada věcí k dokonalosti, někde menších a někde větších, a ještěže už to je pryč.

Purito Pure Vitamin C Serum bylo průměrné hydratační sérum. Ale že by to nějak výrazně céčkovalo, to snad ani ne, jaké céčkové sérum to bylo výrazně podprůměrné, alespoň pro mou pleť, která bez problémů toleruje čistou laa. Jako hydratace to navíc mělo na můj vkus až moc tekutou konzistenci, ta se totiž blíží spíš takovým těm vodovým céčkům než gelovému hyaluronu. Vlastně když se nad tím zamyslím, tak tohle za moc nestálo a nepotřebujete to.

Drunk Elephant B-Hydra Intensive Hydration Serum bylo taky průměrné. Je to spíš hodně lehký krémový gel, myslím, že mladší bezproblémové pleti by to mohlo stačit i jen jako denní krém. Já to dávala jako sérum, no a prostě hydratace, co jiného tam řešit, já mezi hydratačními produkty většinou rozdíly nevidím, ale je pravda, že nemám s hydratací pleti problém. A že mi stačí kdeco a bez nějakých vychytávek.

alverde Tuhé tělové máslo (mandarinka a bazalka) bylo zajímavé. Bylo to hodně tuhé a pomalu se to rozpouštělo. V tomto ohledu to prostě míle zaostává za tuhými masážními oleji od Lush, ty mám fakt hodně ráda. Tohle je bohužel hrudkovité, hrudky trošku dřou a rozpouští se to hodně pomalu. A ještě pomaleji se to rozmazává. Pomůže, když si kostku namočíte nejlépe do teplé vody, pak to maže lépe a i lépe se to s vodou vsakuje. Ale jinak to není na úplně běžné šup sem šup tam mazání. Ale já to měla tak nějak ráda. Kůže mi potom byla jako v bavlnce a bylo to zjevné i druhý den po namazání. Je to teda dost mastné a vsakuje se to pomalu, což chápu, že kdekomu bude vadit. Mně to ale v zimě až vyhovuje, takže přes všechny zmary a nezmary a nezdary jsem měla tuhle tuhou olejovou máslovou kostku vlastně ráda.



La Roche-Posay Rosaliac CC Creme jsem dostala v lékárně, když jsem si před Vánoci řekla, že bych chtěla koupit svým pubertálním aknózním dcerám nějaký krém. A ať mi dají něco v plném balení a nějaké vzorky, aby vyzkoušely. Oni mi dali nějaké ty LRP Effaclary a k tomu přidali i tento. No nevím, paní se mě ptala, kolik je dcerám... a já bych tedy třináctileté a dvanáctileté holce tónovaný krém spíš nedávala. A taky jsem jim tyto vzorky nedala a raději jsem to vyzkoušela na sobě. Musím uznat, že ten krém není marný, nevím tedy, jak moc redukuje začervenání, ale jako tónovaný opalovací krém/skoro lehký makeup to na mě funguje fajn. Krém lehce kryje, já zrovna nepotřebuji vůbec, a tak mi tohle stačí. Je hodně příjemný na pleti, nechává sametový až zamatovaný vzhled. Jedině, co mi vadilo, tak je na mě dost tmavý, na zimní pleti to bylo znát. V létě by se to možná ztratilo.

1 komentář:

  1. Já se teď snažím s kosmetikou hodně šetřit. Prostě jsem si řekla, že dám pleti trochu oraz. Takže maximálně kosmetika na zvětšené póry, aby se mi nedělalo akné a to je tak všechno. Dokonce i do práce se maluji fakt jen tak minimálně. Ráda bych to vydržela alespoň do konce března, až bude pěkné počasí a nebudu přecházet ze zimy do tepla.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...