sobota 7. června 2014

Saloos Tělový peeling Mojito

* koupené v biooo.cz


Jakože se fakt zlobím. Zlobím se na toho, kdo mi doporučil peelingy Saloos. A těch lidí bylo víc, takže se zlobím fakt hodně. Zlobím se i na sebe, že jsem tak blbá. Vím, že nemám ráda Saloos. Vím, že nemám ráda solné peelingy. A stejně jsem tak blbá, že jsem si koupila. Jedinou dobrou stránkou je, že to nestálo moc... ale stejně, prostě se zlobím.

Hlavně bych chtěla vyjasnit fakt, že peeling jako peeling. To tedy fakt ne. A solný peeling rozhodně není substitutem pro cukrový peeling. A už jen jak to tady sepisuji, tak ve mně roste odhodlání si ten Pure Fiji za tisícovku koupit, protože už teď vím, že s ním budu mnohem šťastnější než s tímto Saloosem. A sice zaplatím desetkrát víc, ale copak se štěstí dá počítat na peníze? Nedá!

Jaký je rozdíl mezi solným a cukrovým peelingem. Asi takový jako mezi vysočinou a velehorama. Vysočina se snaží, jsou tam kopečky, jde to do výšky, občas se do nějakého kopce zapotíte a nejde to na kole tak snadno jako u Kolína. Ale pak si vyjedete do Alp a konečně poznáte, že když kopec, tak pořádný. No a stejně tak solný peeling se snaží. Je to drsnější než obyčejný sprcháč, náznaky hoblování tam jsou, ale pak vezmete do ruky kousek cukrového, vmasírujete a pomalu ucuknete, jak to zaškrábalo. Ale když se toho neleknete, tak se cukr trošku rozpustí, uhladí, zrníčka se obrousí, je to příjemné a dostatečně peelingové, aby byla pokožka jak nová.




Taky nemám ráda Saloos. Některé výrobky jsou fajn. Třeba odličovací oleje.  ... no ... a to je asi tak jediný výrobek, který je pro mě fajn... a i jeho koupi bych si rozmýšlela. Všechno ostatní mi přijde... takové nijaké. Nemastné. Neslané. Nesladké. Nekyselé. Bez nápadu. Bez fantazie. Kdyby to alespoň bylo funkční. Což ono to asi funkční je, když někam nalejete jojobový olej v dostatečném množství, tak jasně, že to něco udělá. Ale je to funkční tak jednoduše. Ne dobře jednoduše. Nudně jednoduše. Mám z nich pocit, že mají velkou nádobu, kde si míchají jojobový, brutnákový, šípkový... pak to rozdělí do menších misek, dokapou k tomu nějaké ty esenciální a lup ho... celá řada regeneračních obličejových olejů je hotová. Pro jistotu jednotlivé esenciální oleje do složení ani nenapíšou, co kdyby náhodou to někoho zajímalo. To samé vlastně platí i pro masážní oleje nebo bambucká másla, která mě navíc i vysušují. No já vám prostě nevím no... fanynka Saloosu ze mě asi už nebude.

Jo a teď vlastně, co tento Mojito peeling. Má vonět jako Mojito. Což tak nějak asi trošku jo... tam citron (sorry limetku) i mátu s troškou představivosti zaznamenám. Zaznamenávám ovšem i problémy, konkrétně tři. Dva z nich souvisí s tím, že je to solný peeling a Saloos za to v podstatě nemůže. Málo to peelinguje. Nebo tedy mně to nestačí ani omylem, když už si dám tu práci, že si nanesu na celé tělo peeling, tak asi tedy fakt jakože chci, aby mi to sedřelo kůži z těla... abych prostě byla jako nová, jemná a hebká, abych se sloupla z té staré škaredé kůže jako had. Další problém je v tom, že sůl pálí. Třeba když mám na rukách záděrku. Nebo na noze odřené koleno. Nebo když se trošku rozvášním v okolí intimních partií. No a poslední problém už je čistě saloosácký... je to mastný jak prase. Jak čerstvě usmažený řízek, který se pak byl ještě koupat v kádince oleje a protože mu to nestačilo, tak se ještě tím olejem namazal... jakože asi pro zvýšenou hydrataci. Nejde to umýt, po výlezu ze sprchy to ze mě málem odkapává, že bych se mohla vyždímat. Když se tím utřu, tak to pak kape z ručníku, který opět můžu vyždímat. A když jsem si peelingovala jenom nohy, tak pak stačí po utření ten přebytečný olej na nohách jenom máznout směrem nahoru... a jsem namazaná celá.

Prostě nic... o co bych nějak extrémně stála. To už si to snad raději doma sama nadiyuji.




30 komentářů:

  1. Já myslela, že je to taky cukrový peeling. Tak nic, to do něj asi nejdu. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. nechoď! do toho svého jsem si musela dosypat cukr, aby to bylo použitelné.

      Vymazat
  2. A já mám zase solné peelingy ráda. Nebo jinak, jediný solný peeling, který jsem vyzkoušela, si dělám sama. Smíchám misku mořské soli, dvě vrchovaté lžíce medu a přiměřeně vody, aby vznikla relativně hustá kašička (dá se přidat i nějaký olej, ale já se radši namažu až po sprše), kterou natřu na tělo (suché) a pár minut vydržím nechat působit, pustím vodu, peelinguju a smývám. Pokožka je pak naprosto úžasně hladká a jemná. Asi to bude i tím medem, med mi obecně dělá moc dobře na pleť.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak mořská sůl (ta hrubá) by nemusela být špatná. tohle je taková obyč jemná, co moc neškrábe, což mě dost zklamalo, fakt jsem od saloosu čekala víc.

      Vymazat
  3. Saloos se mi tak nějak od určitě doby zprotivil. Ne že bych ho neměla úplně ráda (je snadno dostupný atak dále,že?), ale tak nějak mám jiné představy o bio kosmetice, nad kterou člověk nebude ronit slzy. Se vůbec nedivím, že tě ten peeling nasral (pardon).

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak saloos asi není špatný, jen bych ho prostě přirovnala k docela obyčejné drogérce, jen s trošku lepším složením... ale jinak dost nuda. i když tedy přiznám, že ty odličovací oleje (co ani nejsou 100% přírodní) jsou docela fajn.

      Vymazat
  4. Fajn, tohle jsem si přála přečíst, myslela jsem, že mám třeba vadný balení, protože to všichni chválili a mně to přitom nefungovalo, ale není to vadný balení, je to vadnej Saloos.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jej taky jsem měla tento pocit, že jsem asi trošku divná, když z toho nejsem na větvi...

      Vymazat
  5. Přiznám se, že mě celkově občas zaráží nadšení Salusem/Saloosem na blozích... Jejich výrobky sice člověk bez problémů nakoupí ledaskde, ale kvalita zas tak supr není.
    Mám doma spoustu jejich esenciálních olejů (tedy v podstatě jejich základního produktu, s kterým vyšli na trh) z dob, kdy jsem s aromaterapií teprve lehce koketovala a když je srovnám s kvalitnějšími značkami, ať už zahraničními nebo českými (Nobilis, Atok...), tak jako bych očichávala dva úplně odlišné produkty, a ne dva oleje ze stejné rostliny...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt až tak? já si to tedy o kvalitě myslela... nebo spíš jsem to tak nějak tušila, ale tak jsem ráda, že mi to moje tušení někdo potvrdil.

      Vymazat
  6. Z nějakého iracionálního důvodu je mi Saloos rtaky nesympatický, možná spíš neutrální - prostě mě nikdy ničím nenalákal, nikdy jsem na nic od nich neměla chuť - i když známá si pochvaluje jejich pleťový balzám s granátovým jablkem (což bude spíš tou dobrou dostupností a tím, že nečte blogy :-P, tudíž nezná ty možnosti :-D ).
    Ale koupila jsem si teď po letech RubRubRub od Lushe - krásně vonící gel, super barva, solný peeling a olej v jednom. Obrušuju sice jemně, zato denně (a co nedodělá on, zajistí houba mořská nebo lufa) a libuju si - a ta vůně, ach! No, přírodní taky 100% neni, ale pokožce i čichovým buňkám (a mozku posléze ;-) dělá dobře.
    Na cukrový jsem jednou pozapomněla, flákala to a pak si tou drtí málem sedřela kůži z těla. Ale nějaký kávový třeba mě na ranní vzpruhu láká.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. kávový je taky dobrý, ale musím říct, že když je kávový poctivý, tak je většinou ještě drsnější než ty cukrové.... a nejlepší je navíc stejně kombinace: kávový s hnědým cukrem.

      Vymazat
  7. Saloos mi nijak nevadí, měla jsem od nich nějaké čisté oleje, teď jsem si koupila jeden obličejový, zatím se tváří dobře. Jejich rakytníkový balzám jsem používala ráda.
    Peeling jsem ani neměla v plánu pořizovat, stačí mi můj doma umíchaný. Vidím, že o nic nepřicházím, taky chci, aby peeling pořádně obrušoval, nějaké mrňavé krystalky soli mi nestačí! Když už, tak cukr krystal, ať to má grády :) Hrubá mořská sůl by asi taky byla použitelná, ale cukr je doma vždycky a navíc by to štípalo.

    OdpovědětVymazat
  8. Ani já nejsem fanynka Saloosu, tahle značka je mi nesympatická...

    OdpovědětVymazat
  9. Mně Saloos nevadí, krom né zcela přírodního složení. Jejich masážní oleje jsou v pohodě, čokoládový kokosák boží pro zpestření mezi obyčejným neparfémovaným, odličovací oleje taky ok, akorát na ty oleje na obličej jsem časem změnila názor. Tento peeling mě neláká, protože obdobnou věc si udělám doma. A s pořádnou várkou oleje, vyhovuje mi, že se nemusím pak už mazat. Nebo jen lógrový s vodou, to je taky fajn.

    OdpovědětVymazat
  10. A já tehnle peeling miluju, všechno to, co mu vyčítáš mi vyhovuje :) Sto lidí sto chutí :)

    OdpovědětVymazat
  11. Měla jsem verzi s růží. Vadilo mi hlavně, jak byl peeling hrubý.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt hrubý? mně spíš přijde takový nedomrlý...

      Vymazat
  12. joo, ten Pure Fiji bych brala :) ale mám ráda i tenhle, už mám několikáté balení (levandulového) a jsem spokojená. taky mám strašně ráda Saloos...sto lidí, sto chutí, v kosmetice obzvlášť :)

    OdpovědětVymazat
  13. Ja. Si teda po použití přejedu kůži ještě sprcháčem a hubkou a nikterak mastná po tom nejsem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to mi zase přijde asi zbytečný, umývat se jakoby nadvakrát. já buďto peelngem nebo sprcháčem, kombinace je moc namáhavá.

      Vymazat
  14. Pre mňa ak by bol drsnejší, tak mi zlezie koža..:) Aktuálne túžim na nejakom soap&glory peelingu..

    OdpovědětVymazat
  15. No ty jo... " Mám z nich pocit, že mají velkou nádobu, kde si míchají jojobový, brutnákový, šípkový... pak to rozdělí do menších misek, dokapou k tomu nějaké ty esenciální a lup ho... celá řada regeneračních obličejových olejů je hotová." Tak ještě že jsi to schovala za ten pocit. To ani nechtěj vědět, co si po téhle větě o Tobě myslím já. Jako není třeba být fanynka Saloosu, ale co je moc, je moc. Důkaz tutově nemáš, máš pocit, co na tom, že poškodíš něcí práci. Prostě jsi měla pocit, tak o co go, že jo. Jejich chyba, že Ty máš pocit .. o něčem, co není pravda. *blicí smajlík.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. tak nevím.
      za prvý by sis fakt měla už vymyslet kombinaci znaků pro ten blicí smajlík, aby to zrychlilo a ulehčilo procesy.
      a za druhý jsem se znovu koukla na složení těch regeneračních olejů a pořád ten pocit mám. jako ono je to navíc logický. jojobový je takový univerzál, šípkový je super regenerační, takže se hodí na všechny typy pleti, rozdíly mezi oleji dělají jenom ty esenciální, které jsou pokaždé dle typu pleti. ale prostě rostlinných olejů je takové množství, že stejně mám pocit, že by bylo sofistikovanější to nějak kombinovat rozdílněji.

      Vymazat
    2. Ehm...nic proti, ale takhle se to reálně běžně dělá. V zahraničí si u některých výrobců aroma-kosmetiky člověk může ten namíchaný univerzální základ dokonce normálně koupit a domíchat sám.

      Vymazat
    3. Semi-Sweet Lucie: U Saloosu se to tak nedělá. )

      A Ty, trb, nebuď ublížená a drzá, moc. Nebudu u Tvé práce začnu mít dojem, že je smíchaná z několika blogů a sama nepíšeš nic a začnu ten pocit sdílet. Když už něco, tak nelži. Nemyslím si, že bych na Tebe blila nějak často, aby sis mohla dovolit mít kecy.

      Vymazat
    4. pf... jsem čekala nějakého toho kreativního smajlíka a nic jo. no každopádně si myslím, že lhát o pocitech snad ani není možný. buďto ten pocit mám nebo nemám. a já ho pořád mám.

      nebo jaký je důvod, že z 15 regeneračních olejů má 12 totožné složení, které se liší pouze esenciálními? proč třeba oleje, které jsou určené pro suchou a stárnoucí pleť nemají v sobě obsah nějakého výživnějšího oleje, třeba mandlového, avokádového nebo makadamiového? saloos tyhle oleje stejně používá jako základ pro masážní oleje, tak proč jejich účinky nevyužije i v řadě regeneračních olejů? navíc brutnákový je stejně určený spíše pro problémy typu lupénky nebo akné, tak proč je téměř ve všech regeneračních olejích?

      tak možná to nemíchají v jednom hrnci, možná měl jenom při vymýšlení někdo málo času nebo se mu nechtělo... nebo možná to má úplně jiný důvod, ale stále mi v tom chybí sofistikovanost a důvodnost. což se mi tedy zdá, že máš asi k saloosům bližší vztah, tak mi to klidně vysvětli. můj pocit je jen pocit a pocity tady s námi nejsou navždy. místo pro změnu tu určitě je.

      a pokud máš o mně dojem, že vařím z jiných blogů, tak v pohodě... si myslím, že to je docela normální, mít o čemkoliv jakýkoliv dojem a ten sdílet se svým okolím.

      Vymazat
    5. Čeho je moc (teď nemám na delší psaní čas)13. června 2014 v 19:09

      No dobrá, časem vysvětlím, že jsi to Ty. Mohla bys být psycholog s částečně narušenými jedinci to umíš tak, že se zklidní a ještě Ti dají minimálně z části za pravdu.

      Vymazat
    6. fakt jo? až tak? a na vysvětlení si klidně počkám, děkuji předem.

      Vymazat
  16. kdyz solny peeling, tak ted ma Balea jeden celkem pouzitelny, mne prijde celkem dostatecne drsny. Solny paleni ale zustane - to me vadi taky.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...