neděle 18. ledna 2015

Bilance za prosinec

Prosinec byl v nákupech umírněný, vlastně jenom 1x iHerb, 1x Kiko, 2x Black Friday. Pak Ladybox a taky ke mně doputovaly starší nákupy. Celkově nakoupeno 21 kusů, spotřebováno 19. Snad celý prosinec navíc tato bilance byla naprosto vyrovnaná, pomalu až v prospěch spíš spotřebovaných... ale iHerbový balíček přišel přesně na Silvestra, kdo by si kdy pomyslel, že pošta bude doručovat i na Silvestra, tak asi jo... no a to znamenalo, že konečná bilance je na +2 kusech. Což teď zpětně mě napadá, že kdybych si od JPM nepřidala k objednávce ty dva vzorky, tak by to bylo vyrovnané... no a ty dva vzorky fakt nepotřebuji, protože trošku omylem jsem si objednala vzorky něčeho, co už doma mám v plném balení. (Prosím, že se vám to taky stává, ať si nepřipadám jako největší blbec sama...)




No a spotřeba byla taková normální, hodně vzorků, něco málo plných balení, něco málo hodně oblíbených, něco málo naprostých propadáků...

** batiste Dry Shampooo Blush: no a začínáme propadákem, protože tohle mi fakt nevonělo, moc silné, moc prvoplánové, moc bolehlavové, což je docela škoda, protože jako suchý šampon to fungovalo v pohodě, ale kdykoliv jsem pohodila hlavou nebo prošla větrem, tak se ke mně ta vůně vrátila a rozbolela mě z toho hlava... dost nepraktické.

** Palmolive sprcháč: co já vím, prostě obyčejný sprcháč.

*** Dove Maximum Protection Original Clean: na pocení funguje opravdu dobře, klidně bych si koupila i nové balení... jen tedy prostě Rexona Maximum je lepší, rychleji se vsakuje, dělá míň skvrn, opravdu působí i po sprše a opravdu vydrží regulovat pocení dva dny... Dove ve srovnání prohrává v každé disciplíně prostě alespoň o malinký kousek, což je dost zvláštní zjištění, protože taky jste si mysleli, že je to prostě to samé jen přebalené a jinak brandované? (Dove i Rexona patří obojí Unileveru, dokonce se to i stejně jmenuje Maximum Protection, tak schválně koho to napadlo a koho to nenapadlo)

* Soap&Glory Body Buff: já vám tedy nevím, ale fakt mi to nevoní, moc laciné, moc rádoby sexi, taková těžká vůně, co by si ráda hrála na dospělou, ale ve výsledku z ní akorát bolí hlava a působí lacině.

**** Pure Fiji šampon 2x: Pure Fiji teď střídám s Mythic Oil a pořád se nemůžu rozhodnout, který tedy voní líp a ve vlasech déle vydrží...




**** Le Chaton Výživná tvarohová maska s medem: mně se po ní stýská, sice mám náhradu, která líp voní, má lepší složení i stylovější balení a přitom funguje stejně a stojí snad třikrát tolik (Antipodes Manuka maska), ale prostě tato tvarohová mi přirostla k srdci, už asi měsíc přemýšlím, čím to vlastně je, možná tou hrudkovitou konzistencí, která je prostě tak příjemná.

** Dr.Hauschka Gesicht Wasser: za mě tedy normální voda ve spreji, alespoň že ten sprej fungoval docela v pohodě.

** essence čokoláda-kiwi krém na ruce: zdá se to jenom mně, nebo kvalita těchto krémů na ruce fakt klesá? toto je tedy rok stará limitka, ale přijde mi, že konzistence je vodovější a méně výživná než ta předloňská várka (nebo vlastně předpředloňská, ale já ještě pořád žiji v roce 2014), no a ta nová poslední várka mi nepřijde o moc lepší.




* Lioele Glittering Jewel Liner růžová: vůbec nevím, kde se tohle u mě doma vzalo, myslím, že jsem to dostala asi jako dárek k nákupu... no a stojí to dost za nic, ono to na oku vůbec není vidět, tak k čemu to doma skladuji... řekla jsem si a vyhodila.

**** Silk Naturals Chocolate Cream Cuticle Balm: tohle máslo na nehty mám moc ráda, voní jako čokoláda, je hodně matlavé a výživné, škoda, že ho u SN nemají pořád, objeví se na prodej tak jednou za půl roku asi... no a tohle balení jsem musela vyhodit, pamatuji si, že někdy před dvěma roky jsem si ho dala na skříňku, že ho budu používat, pak jsem jednou uklízela a uklidila i toto nehtové máslo, pak jsem ho víc než rok a půl nemohla najít, až jsem ho nedávno našla zkažený... tak stane se, no.

**** Lucy Minerals Ambrosia Lip Balm Baby Pink: nejúžasnější balzám na rty, fakt že jo, ta vůně a ta konzistence... prostě boží, o čemž svědčí i fakt, že balzám se mi ke konci zlomil a byl nepoužitelný a já ho nevyhodila, jen jsem přendala obsah do kalíšku a vesele ho během první poloviny ledna ještě dopoužívala.

*** Tikei makeup a pudr: postupně se prokousávám Tikei vzorky a mám ten makeup čím dál tím radši, jen prostě škoda, že víc nekryje... naposledy mi někdo napsal do komentářů, že to jde super vrstvit, jemně a nenápadně, přirozeně a lehce... no ale já vám nevím, i při vrstvení jsou nedokonalosti pořád vidět, navíc proč vrstvit, když mi Lumiere dá to samé krytí už v první polovrstvě... ovšem na druhou stranu mám teď celkem bezproblémovou pleť, takže to krytí až tak nepotřebuji a na Tikei hodně oceňuji přirozenost a navíc i to, že v lehké vrstvě nevysušuje... ale nevím, JPM je asi lepší.

*** Aésop Purifying Facial Exfolilant Paste: týjo a já už si nepamatuji, jak to s tím vzorkem bylo, špatný nebyl, ale myslím, že ani nějaký extrémní zázrak to nebyl... ale fakt mě ta značka pořád láká.

**** May Lindstrom The Honey Mud: ach jo, já to tak strašně chci! toto byl můj druhý vzorek a můj názor se nezměnil, naprosto úžasně to voní, má to tak jemnou a vlastně i neobvyklou konzistenci, obsahuje to med, efektivně to čistí pleť, ale nevysušuje, na obličeji je to neskutečně příjemné... a prostě ta konzistence... tak ta je prostě aaach.

*** May Lindstrom The Blue Cocoon Balm: naštěstí tohle asi nechci, opět to hodně zajímavě voní, vlastně všechny vůně May Lindstrom mi přijdou neobvyklé, takové zakouřené, zauzené a prostě zvláštní, balzámu jsem se hodně bála, čekala jsem od něj hodně, což by mě stálo opravdu hodně peněz, kdybych kupovala plné balení... no a naštěstí je to prostě balzám na pleť, který špatný vůbec není, krásně voní, má optimistickou šmoulovou barvu... ale ve výsledku v ničem nepředčí Decleor, který už doma mám.




A teď mi teprve došlo, že mi v prosinci došlo i mýdlo, na které jsem úplně zapomněla. ***** Raw Gaia a mám doma nový kousek, voní pěkně, ale není to přímočaře líbivé, nejdřív dost divně pění a umývá, ale po chvilce se pěkně rozmydlí, ve chvílích naprosté lenosti to v pohodě umylo i obličej bez nějakých následků... a navíc je RG prostě sympatická.


23 komentářů:

  1. Tak masku od Le Chaton už mám na seznamu déle, teď mě nejvíc zaujal asi čokoládový Silk Naturals (když se budu tvářit, že Honey Mud ne-vi-dim!), ale jsem moc spokojená s Badgerem - jen ta vůně na prostřídání, zas úplně jiná, to bych brala! :-)
    Jo a Raw Gaia je mi taky moc sympatická, nic jsem od nich neměla, ale v hlavě mám pořád ten sprej s MMS krystaly - ale zdá se, že se nedodává...? Taky za ty prachy, možná je to pro mě dobře, chmmm :-/
    Hezkou neděli!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Honey Mud ani já nechci vidět, ale prostě pořád ji vidím... a nemůžu kvůli tomu spát.

      MSM řada u RG byla rozšířená a přebalená do světlejšího skla, možná se změnilo i trošku složení? (ale na první pohled mi přijde u Beauty Spray stejné, pokud si to dobře pamatuji) a chtěla bych z ní vyzkoušet všechno, no dobře úplně hodně všechno možná ne, úplně nejvíc bych chtěla vyzkoušet toner a krém. což jen tak mimochodem mám teď krém od Oskia taky s MSM a ten prostě boží...

      Vymazat
  2. Mně vůně produktů Soap & Glory voní, nemůžu si pomoct. :) jinak taky mě láká Aesop, konecne jsem se rozhoupala a objednala si tu jejich Parsley seed mask, ktera je tak opěvovaná, tak jsem na ní zvědavá. Prosím tě, objednáváš KIKO přímo u nich na stránkách? Je poštovné drahé?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. a tak S&G něco voní, ale zrovna tohle mi tedy moc nevonělo... jj Parsley maska mě taky láká.
      Kiko jsem objednávala přímo u nich, měly jsme velkou objednávku, takže poštovné bylo za euro.

      Vymazat
  3. sakra, já už jsem několikrát zkoušela objednávat u Kiko z ofiko stránek a prostě mi to nejde! limit mají 25 euro, aspoň to tam píšou, měla jsem v košíku nákup i za 40 a stejně mě to házelo z paypalu zpět a nechtělo to ani přijmout peníze :( a nezkoušela jsem to sama, tak nevím, jestli tam je ten limit větší nebo prostě mi není souzeno si něco od nich koupit :/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. normálně od nich, ale už je to snad dva měsíce, nebo tak nějak. měly jsme objednávku určitě nad 50 euro a nejsem si tedy úplně jistá, čím to Boruvk_a platila (PayPal/karta?)...

      Vymazat
    2. No já myslím, že kartou. Nemám na ní většinou peníze, takže jsem se nebála ;) A šlo to v pohodě. Potíže si nevybavuju.

      Vymazat
  4. Dr. Hauschka voda... No, fakt to nic nedělá, že.
    ... a já si říkala, kde je chyba, protože ostatní produkty, co jsem měla, tak fungovaly dobře.
    Aesop mě láká moc. Jejich krém na ruce, noční maska a X dalších...
    Jinak Kiko za mě asi i zklamání, od podprůměrný až po lehce nadprůměrný, slušný výkon. Takový laciný MAC. Pozkoušela jsem, vybrakovala obchod, ale zpětně jsou fajn tak dvě věci, hezké taupe oční stíny. Z Kiko jsem vyléčená :)
    Otázka, zda jsem už jen tak rozmlsaná, nebo mi uniklo to kouzlo značky? :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. jako Kiko kvalita mě zatím taky moc neohromila. trošku se asi zatím bojím cokoliv říkat, ale prostě to vůbec nemaluje... kde je nějaká pigmentace nebo co. bronzer maluje tak málo, že jsem ho bez problémů dala jako pudr přes celý obličej (a to má fakt takovou dost divnou oranžovou barvu, která ovšem není vůbec vidět, protože štětec nic nenabere). oční stín to samý... prostě kde nic tu nic. oční stín (ta parodie na Chanel Ombre) jsou jenom třpytky, barva žádná, což tedy nechci nějak kritizovat, protože Chanel vyzkoušený nemám ani na prst v parfumérce, takže možná to tak má být?

      Vymazat
    2. Tak já klidně kritizovat budu :) Kiko mi přijde kvalitou tak jako Essence. A možná Essence občas předvede i lepší výkon.
      Na srovnání s Chanel stíny jsem narazila a srovnání mě snad i ranilo :D ne, vážně. U Chanel je to sofistikovaný lesk, ja mám studenou zlatou, není to vyloženě barva jako taková , ale u Kiko jsou to kolotočařské třpytky. A s tím mám problém i u dalších stínů Kiko - mega třpytky a nula pigmentu,binec pod oknem.
      To je tak, když se člověk těší... :)

      Vymazat
    3. no když já právě ten Chanel nikdy nezkoušela ani na prst, takže jsem fakt nevěděla, možná to tak má být, jsem si říkala... ale Kiko je fakt jenom plný humpoláckých třpytek, mám ten růžový Kiko a mi přijde, že to prostě jenom dá na oko třpytky a to je všechno. ani ta barva není vidět, navíc se mi to blbě nanáší... no nevím, já to vyzkoušela jednou a od té doby jsem tak zklamaná, že to snad ani podruhé zkoušet nebudu.

      Vymazat
  5. S těmi krémy Essence nevím, složení mají ty loňské i předloňské stejné, jen obaly jsou větší a větší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha, složení mi přišlo podobné na první pohled, ale to předloňské jsem nikde nemohla dohledat, takže nevím. každopádně mi přijde, že se zvýšil obsah vody na úkor obsahů dalších složek... ale možná se to fakt zdá jenom mně?

      Vymazat
  6. Ja som s kvalitou kremov na ruky Essence stale spokojna. A ocenujem, ze tento rok konecne trochu ubrali z intenzity vone, pretoze tie pred dvona rokmi vonali tak silno, ze prebili aj vonu parfemu :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? mi ta čokoládová LE přišla, že moc nevoněla... ale je pravda, že jsem vyzkoušela jenom jednu vůni zatím (kiwi).

      Vymazat
    2. Ta cokoladova LE sa celkom dala, ale myslela som tu z roku 2012. Tiez este zijem v roku 2014 :)

      Vymazat
    3. aha, no však jasně... tak ty už si totiž nepamatuji, jak voněly, vlastně už ani nevím, co bylo v jednotlivých vůních... jen si pamatuji, že byly výživnější.

      Vymazat
  7. Pěkná sbírka věcí ...
    Pro mně je ta voda Dr. Hauschka uplně úžasná.
    Mám čím dál větší pokušení vyzkoušet ten Decleor když ho tak chválíš :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. fakt? Dr.Hauschka něco dělá? mi to přišla taková obyčejná voda... no a Decleor je prostě boží!

      Vymazat
  8. Jak na tom byly krémy Essence dřív, nemůžu posoudit. Koupila jsem si ho poprvé a naposledy. Za mě kvalita pěkně na prd. Namažu se a za pár minut si říkám, sakra, mám suché ruce, musím je namazat, načež se zarazím, protože si uvědomím, že jsem už mazala. A parfemace pro mě moc silná a umělá. Takže tohle už ne, sice je to levné, ale k ničemu.
    Petra

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. týjo, ale přesně, já si to namažu a po tak čtvrt hodině prostě nevím, že jsem se namazala... to mi dělá jak ta čokoládová LE z 2013, tak i ta sladká z 2014, přitom mi fakt přijde, že dřív (takže 2012 a před) to bývalo prostě lepší. nebo možná jsem jenom náročnější? nebo mám sušší ruce?

      Vymazat
  9. Ja nevim, jsem asi divna, ale ja se potim s antiperspirantem vic nez bez nej. Navic me pali, vadi mi ten zapach, nesnesu ho. Jediny co mi pomaha je Driclor, ale ten si vezmu spis na leto k barevnemu obleceni, v zime si vystacim s tmavym. Ja tedy opravdu netusim, proc mam s antiperspirantem vetsi kola v podpazi nez bez nej.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. aha, to nevím, čím může být. možná ti tam něco vadí ve složení, ale to jen hádám...

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...