neděle 29. května 2016

Péče o pleť květen: před létem

Pečující článek tady byl naposledy skoro před dvěma měsíci. Takže je asi čas na nějakou aktualizaci. Tu blogovou, ta reálná už nastala. Docela veliká, nepřijde vám? Nová čistící pěna, tonikum, oční krém, pleťová séra, krém, noční balzámy... a k tomu hora vzorků. No panta rei nebo tak nějak. Každopádně je to tím, že mi spousta věcí došla a navíc začalo léto (tak nějak) a je třeba omezit kyseliny a přidat na SPF.

A tak omezuji. Postupně a vyřadila jsem Pixi ráno. Místo toho jsem přidala opalovací krém. Taky odlehčuji, často ráno dám jen kyselinu hyaluronovou, co se hned vsakuje, a na to lehký gel, co se hned vsakuje. A opalovací krém, co se hned vsakuje (tak nějak, někdy mu to trvá déle, záleží na vzorku). Taky jsem vyřadila kyselinové masky, občas na sebe nějakou ještě namažu, ale měla bych si být jistá, že druhý den budu čučet doma. A trošku zvláštně se mi tak zlepšila pleť, že nepotřebuji May Lindstrom Problem Solver ani Tariku, ta mi stejně došla před měsícem... takže vlastně všechno v pohodě, což docela předznamenává to, že skoro nepoužívám pleťové masky... a na ty čistící jsem fakt líná, místo toho si mažu s gustem alverde, kdo by to kdy do mě řekl.


Čistící pěna od Murad asi není špatná. Proti účinkům zatím nedokážu říct špatného nic. Ale ta vůně... proč to zase voní jako panák alkoholu? Proč? Proč by si problematická pleť měla na sebe dávat alkohol?

Salvia tonikum od Martina Gebhardt je takové dost obyčejné. Nebo já tedy nechápu, co by na něm mělo být jako skvělého. Nebo možná je to moje chyba?

Oční krém Azelique je taková menší novinka. A obsahuje nějaké ty kyseliny a tak, že jsem se až bála to mazat na oči, ale zatím fajn. Navíc to má fakt pěkné recenze, tak budeme doufat. A prý to zmizíkuje kruhy pod očima. Tak uvidíme. (doufám)

Kyselina hyaluronová prý je malý zázrak, tak bych to ráda prozkoumala více. Zatím si spíš myslím, že nějaký ten marketingový trik mě zase dostal a vytáhl mi peníze z peněženky vlastně proti mé vůli.

Vzorky MyChelle bělící a Caudalie formující jsou asi fajn. Nemažu je na sebe úplně pravidelně, Caudalie se tedy snažím, ale MyChelle vynechávám, abych z toho neměla třeba ještě nějaké ty pigmetové skvrny. A zatím vlastně fajn.

Living Nature tonizační gel je opravdu moc fajn. Říkala jsem to už v recenzi a pořád si to myslím. A je opravdu příjemný, hned se vstřebá, hydratuje jemně, může se na něj hned makeup... jen ho mám tak ráda, že ho na sebe mažu hojně a ubývá mi rychleji, než bych ráda.

Opalovací krémy používám zrovna různé vzorky z eBay. Mačkám si je hromadně do kalíšku od Oskia, takže je můžu používat normálně civilizovaně jako jakýkoliv jiný krém. A zatím mě ten systém baví, tak uvidíme, kolik dáme ještě vzorků, než zakotvím u něčeho trvalejšího.


Odličovač buďto Yes to nebo Emtage Beauty. Emtage určitě odličuje líp, vlastně ani tak nějak nevím, co by mělo být na tom Yes to zvláštního... ale už to tedy dopotřebuji, když to mám doma.

Mýdlo od Badeanstalten jsem zapomněla vyfotit. Je to medová verze, jeho první polovinu jsem vypoužívala asi před půl rokem a ta druhá polovina je vlastně taky fajn. Mnohem lepší než Mádara, kterou jsem raději poslala dál, než abych se s tím trápila.

Tonik od Pixi je moje stálice. A nevzdám se ho ani v létě, jen jsem všechny kyseliny přesunula na večer a používám Pixi jenom jednou denně. A zatím dobrý, zatím si nemůžu na nic stěžovat, pupínky se mi nezačaly dělat.

Reviva Labs proti pigmentovým skvrnám asi taky brzy zkrouhnu. Mi přijde, že až funguje. Že to snad až opravdu redukuje skvrny. Takže to nebudu přes léto riskovat a nechám si druhou polovinu séra až na podzim.

Olej od Lulu&Boo miluji. To už jsem asi říkala ne? Lehký, rychle se vstřebává, pokožka je po něm ráno moc hezká. Míchám ho většinou s DIY céčkovým sérem, nebo případně jenom s vodou. Ještě tam mám tak měsíční zásobu... a co bude potom? 

Jako noční balzám mám InLight a Pink Boutique. A ani jeden není nic mimořádného. Fakt ne. Stýská se mi po Decleoru. No nic no, ale před nákupem nového drahého Decleoru si vymažu doma ještě pár balzámových vzorků...


Origins peeling je asi fajn. Jako nic, co bych si potřebovala kupovat znovu. Nebo že by? Ono to totiž dost pěkně voní. Pak to jde tedy blbě smýt, ale jinak příjemné. Ráno ještě občas použiji ranní masku od Havlíka a to už se taky těším, až se jí zbavím.

Nimbový olej ve spreji mám moc ráda. Občas se s ním mažu třeba po odlíčení nebo během dne, když se mi nechtělo ráno malovat a mám pocit, že prostě chci. Je to taková moje letní stálice, zvažuji, že toto léto ho spotřebuji jako obyčejný pleťový olej na noc, až mi dojde Lulu&Boo.

Alverde LE maska je až trapně dobrá. Fakt že jo. Třeba úplně vytlačila med nebo medovou May Lindstrom nebo noční Aromatherapy Associates z mé koupelny. Dám dvakrát týdně alverde a jsem šťastná. Co je ale hlavní, i moje pleť je šťastná.

Queen Helene a Lulu&Boo jsou moje čistící masky, co zrovna používám. A vlastně je ani úplně nepotřebuji, protože pleť se zrovna docela chová slušně. Takže třeba Problem Solver nepotřebuji a schovala jsem si ho na později. No a ta řasová Lulu&Boo je fakt hodně příjemná.

Manuka med je moje záchrana, kdyby náhodou něco. Ono tedy skoro nic, ale i tak si manuku občas namažu, jen tak pro jistotu, protože když nevíš s pletí co by, namaž manuku, je to jak hobby.


Jak je vidět, pár stálic máme. Pixi, med, mýdlo... něco si zaslouží být mezi stálicemi.

10 komentářů:

  1. Teď mě mrzí, že jsem si tu Alverde masku nekoupila. :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. já ji naháněla všude možně a mám nasysleno ještě asi deset pytlíků...

      Vymazat
    2. Tak snad ji ještě někde najdu...

      Vymazat
    3. hele beznadějné to úplně není. třeba v Brně byla tahle LE úplně vyprodaná, ale ve Vaňkovce se objevil tento týden zase nový plný stojan.

      Vymazat
  2. No jako zadnou značku vubec neznám, jen Alverde a na tu masku jsi mě teda nalakala, ale u nas jsem ji nikde nevidela :)
    Miska blog

    OdpovědětVymazat
  3. kde kupujes pixi tonic uz dlho ho chcem vyskusat
    galantosfun

    OdpovědětVymazat
  4. Diky za doporuceni Alverde masky na instagramu. Koupila jsem jednu a mela na tri pouziti. Po prvnim pouziti jsem obehla vsechny DMka a prikoupila dalsich pet. Mohli by ji mit i mimo limitku. Miluji tu vuni a plet miluje jeji ucinek. Stridam to s jilem a spokojenost.
    Pixi mi zacina dochazet, musim vychytat nejakou akci! Už si bez ní nemůžu přestavit svoji péči.
    Dochází mi i olej, který používám na noc. Mám několik menších balení Estee lauder Advanced Night Repair, tak na ně teď přijde řada.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. přesně tak, taky jsem alverde jednou vyzkoušela a začala jsem obíhat drogérie a kupovat do zásoby. ona fakt není špatná. já sice vůbec nechápu podle složení, co je tam tak dobrého... ale možná je to prostě poměr všeho? a taky mi voní. jinak pixi je prostě nutnost.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...