sobota 15. dubna 2017

Péče o pleť DUBEN

Mi přijde, že v mé péči o pleť se skoro nic nezměnilo. Ale když jsem si našla poslední článek (z února), tak něco se změnilo... (úvod jak od shakespeara, já vím)

Třeba to, že se pořád odličuji improvizovaně z toho, co najdu doma. No dobře to se nezměnilo. Ale produkty se změnily. Soap&Glory jsem od někoho dostala a nějaký čas si ho doma sušila, než jsem ho vytáhla. Zatím je ještě dobrý, jsem si ho trošku ohmatala, ale přijde na řadu hned po Decleor. Decleor jsem taky dostala a taky si musel vystát rok frontu na koupelnu, ale je tam a je příjemný.

Mycí gel mám ten samý a používám ho ráno i večer. Úplně ho ovšem nedoporučím, protože trošku dráždí v očích a navíc stojí v plné ceně docela hodně.


V tonikách pořád jedu na kyselinách. Lotion P50 je jasný. Ráno jsem už schovala Bravura, protože je prý docela silná (moje hroší kůže o tom tedy moc neví), místo toho používám Cosrx BHA A-Sol. Mělo by to být jemnější, takže i vhodnější do sluníčka a na léto.

Hydratační tonika/emulze/esence, říkejme tomu jakkoliv, jsou prostě úžasná věc. Můj objev minulého roku. A rozhodně to hodlám tento rok prozkoumat ještě pořádně. V zelené lahvičce je odlitý Kiehl’s, co jsem dostala na vyzkoušení. A je fajn.


Minulý týden jsem četla zajímavou konspirační teorii. The Ordinary prý vyrábí svoje séra tak, aby sice fungovala, ale bylo na nich vždycky něco otravného. Séra s kyselinou mléčnou prý smrdí po přidané parfemaci. A céčková séra mají konzistenci, která je na vyhození oknem. A The Ordinary to prý dělá proto, aby si lidi vyzkoušeli aktivní látky, že to funguje, ale aby zároveň měli motivaci koupit si něco lepšího z Deciem sortimentu, co nebude otravné používat.

Neboli že The Ordinary je jejich nejlevnější značka, kterou vlastně chtějí všechny nalákat na ty dražší produkty, které jim vydělávají víc peněz. No nevím, ale něco málo na té teorii je. Já třeba nesnáším všechna jejich séra s vitamínem C, protože mají naprosto hnusnou konzistenci, kterou ve svém životě nechci. Ale zase opravdu fungují... takže co s tím teďkom? No s The Ordinary jsem asi skončila, vlastně jediný retinoid mi stojí za opětovný nákup. (Jo a nově chci jejich makeupy, oba dva. Takže asi neskončila.)

Neobyčejné sérum, co není The Ordinary, ani nestojí za řeč... taková klasická jednoduchá kyselina hyaluronová.


Pokud jde o mazání krémem, tak jsem zrovna docela nenáročná. Mám otevřené a používané jen dva krémy a jeden olej. Každý večer to samé a moc s tím neexperimentuji. Jinak olej May Lindstrom je fajn, ale zase nic mimořádného. To mám asi raději bambucké máslo od Sportique.

No a šnečí krém je taky hodně fajn. Používám ho jako úplně poslední, pomáhá bambuckému se vsáknout a vytváří takovou až silikonovou vrstvu na obličeji, je to zvláštní, ale zvykla jsem si a jsem krému na konci a bude se mi asi stýskat.

Mad Hippie oční krém znovu potřebovat určitě nebudu. Je tak nějak nenápadný, že snad ani nic nedělá, jen namaže, ale na to já zase nemám náročné oční okolí, takže se můžu mazat čímkoliv. Takže proč utrácet dvacet dolarů za Mad Hippie...


Pokud jde o opalovací krémy, tak můžete vidět, že jsem svůj nejnovější přírůstek od Cosrx už nastěhovala do koupelny, ale jsem ostuda a ještě jsem ho nevyzkoušela. Začínám totiž docela přicházet na chuť olejovému a mastnému Acorelle. A navíc mám už třetí rok otevřený tónovací krém SPF20 od Becca a dala jsem si předsevzetí, že toto léto to dám. Navíc u nás stejně za poslední dva týdny moc nesvítilo sluníčko. A pokud svítilo, tak jsem neměla čas chodit ven.


Tentokrát jsem vyfotila i právě používané balzámy na rty. Hlavně vám chci říct tři strašně důležité věci.


  • Balea Intensiv je docela fajn a ráda ho používám, ale není bohužel moc intenzivní. Spíš taková nenáročná klasika na den.



  • Sierra Bees mám pořád zásoby z iHerbu, když je dávali zdarma, dva se mi už zkazily, ale tento zatím drží. Ovšem jestli máte nějaké doma, tak neváhejte a rychle je spotřebujte, fakt se kazí docela rychle.



  • A Nuxe Reve de Miel je pořád stejně fajn, jak si ho pamatuji. Ale přijde mi, že mi tentokrát nějak rychle ubývá.


No a už jsem vám říkala, jak moc mám rada vůni krémů na ruce od MOR?


6 komentářů:

  1. Hm, já poslední dobou jen dokupuju zásoby došlých vyzkoušených přípravků (samozřejmě mi nejspíš zrušili můj oblíbený) a novinky prakticky nekupuju. Nedávno mě to zas popadlo a chtěla jsem taky vyzkoušet The Ordinary - a asi jsem měla šťastnou ruku, protože sérum mám jen s matrixylem, a to mi zatím příjde dost dobré, ani mě na něm zatím nic neštve.;) Uvidím časem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. myslím, že jsem od the ordinary vyzkoušela 6 kousků a opravdu zázrak cítím jenom u jednoho. tak asi nemám šťastnou ruku? bez těch dalších 5 bych se klidně obešla a to jsem koupila i to dražší z jejich sortimentu.

      Vymazat
  2. Přesně tuhle teorii jsem o Ordinary slyšela taky, je to celkem zajímavé. Popravdě mám to 23% céčko už skoro dva měsíce a použila jsem to tak... desetkrát. Je to fakt ta nejotravnější věc co mám, ani tou nízkou cenou si to nedokážu omluvit a donutit se to používat.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. to céčko jsem spotřebovala, a kdyby nic, tak musím říct, že docela funguje. ale ta konzistence je neskutečně otravná. a hlavně podle mě dost zbytečná. nevím, jestli konspirační teorie platí, ale občas to tak nějak vypadá...

      Vymazat
  3. Ahoj, prosim te, a ten retinoid ti pory neucpava? Prihodila jsem ho do kosiku k pixi toneru bez většího zkoumani a rozmyslu a ted si rikam, jestli jsem neudelala blbost :) Na ucpane pory trpim pomerne dost a uporne, nevyhovuji mi oleje, balzamy ani moc hutne kremy. Tohle ma jakou konzistenci? Diky, Karolina

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. neucpává mi. naopak mi všechno pomohl vytáhnout a rychleji zahojit. konzistenci to má mléčnou, rychle se vstřebává a na pleti ho vůbec necítím. ale má to v sobě glycerin, co si tak pamatuji, proto jsem se toho taky bála, ale nakonec v pohodě. hutná a mastná konzistence to určitě není. jo a zrovna dneska jsem četla recenzi na mywomanstuff a jí ucpával. ale u mě fakt ne.

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...