středa 19. dubna 2017

Sportique: ano, nebo ne?

* dostala jsem od biooo.cz

Sportique je asi nejvíce známé pro své krémy plechovkách. Krémy na ruce hlavně, že ano. Tak ten doma žádný nemám. Ale plechovky jsem nějaké (přesně řečeno dvě) dostala. Zvláštní ale je, že nejslavnější se staly tyhle plechovky, zatímco Sportique už podle názvu je prostě výrobce kosmetiky hlavně pro sportovce, ne přeci? Takže co? Takže kromě dvou plechovek to dneska bude i o dvou sportovních věcech. Protože já jsem sportovec jak víno.




Sportique bambucké s citronovým olejem

Já mám bambucké opravdu ráda a klidně si ho v čisté formě namažu jen tak na obličej. Jasně, kdyby bylo jenom po mém, tak si mažu na pleť jen vymazlené balzámy s přidanou hodnotou, třeba ty od Decleor, ale když není... tak čistým bambuckým rozhodně nepohrnu. Takže když mi před pár měsíci došly všechny možné vzorky a plná balení nočních krémů/balzámů, tak jsem se vůbec neostýchala a namazala na sebe to první, co jsem našla. Sportique bambucké.

A vůbec to není špatné. Jako základem je od toho moc nečekat. Nakonec přece jenom je to jenom bambucké máslo. Jeho výhodou je, že to vůbec neucpává póry, alespoň já neměla s bambuckým nikdy problém. Tohle je navíc s citronovým olejem, takže by to mohlo mít i nějaké bělící účinky, to si nejsem až tak úplně jistá, ale minimálně to pěkně citrusově voní. Jinak to je mastné jako každé další bambucké, vsakuje se to pomaleji, ale moje pleť je na bambuckém docela spokojená. Není třeba víc řešit a rozhodně to byl lepší zážitek než s vychvalovanými balzámy od Lyonsleaf.


Sportique krém na nohy

Kdybych si mohla od Sportique vybrat jednu věc, kterou bych chtěla vyzkoušet, tak by to samozřejmě byly jejich krémy na ruce. Ty se ke mně bohužel zadarmo nedostaly, takže si je snad budu muset koupit za peníze, nebo co... jak se to vlastně dělá. Dostal se ke mně ale tento balzám na nohy a jsem samozřejmě vděčná i za ten.

Je to opět krém na bázi bambuckého, ale rozhodně od toho čekejte spíš konvenční krémovou konzistenci než mastné máslo. Krém se docela rychle vsakuje a je na nohách opravdu příjemný.  Má hodně bylinkovou vůni, řekla bych až skoro pánskou. Ale voní mi to a hlavně ta vůně není nijak silná a nevadí mi ani večer. V poslední době totiž se večer nemůžu mazat výraznou vůní, to pak ze sebe cítím, když ležím v posteli, a pak nemůžu spát. Tohle mi nevadí a mažu si tím před spaním nohy i ruce.




Sportique Warming Up Cream

Zahřívací krémy jsou většinou proti celulitidě nebo i pro hubnutí. Zahřívací krémy mám docela ráda, používám je při cvičení, což je asi nejlepší používání těchto teplých krémů. Po namazání to totiž pálí, ale pokud se fyzicky hýbete, tak to pálí o dost míň. Mám na to teorii. Zaprvé se svaly aktivitou zahřívají, takže vnější pálení není tak horké. A zadruhé když svaly pracují, tak nemají čas řešit vnější problémy, takže si toho, že to na pokožce pálí, nikdo ani nevšimne. Z toho plyne, že zahřívací krémy namazat a rychle to jít vyskákat.

Se Sportique to taky tak funguje a navíc rozhodně počítejte s tím, že když si to namažete, tak se i při blbém pomalém jógování docela zapotíte. Sportique pak jde ještě o kousek dál a hřeje o dost víc, než všechny další přírodní i konvenční krémy, co jsem kdy ze zahřívací nabídky vyzkoušela. Hlavní problém je ten, že se to vsákne a vůbec to nejde umýt z pleti. Takže já se namažu, podle předchozích zkušeností si jdu rychle umýt ruce, ale stejně mi to až tak nepomůže. Jako problém vidím to, že se pak třeba poškrábu na rtu nebo v koutku oka a to fakt bolí, to nedoporučuji.

Sportique má také o dost delší účinek, než jakýkoliv jiný zahřívací krém. Mně to vydrží celou hodinu cvičení, pak ještě třeba hodinu vařím... a pořád to pálí. No a pak se jdu osprchovat teplou vodou a voda to ještě nakopne, takže mi hoří zadek ještě celou dobu ve sprše. Bez toho bych se docela obešla a myslím, že až to spotřebuji, což bude trvat, není to můj oblíbený zážitek, tak nové balení potřebovat nebudu.


Sportique Cooling Cream

Jako poslední mám doma ještě chladící krém. Těch nejsem moc fanoušek a ani tenhle moc nepoužívám. U bambuckého i krému na nohy jsem už na konci, zahřívací krém jsem tak v druhé polovině, ale tohle mám pořád plné. Jako jo chladí to. Rozhodně ne nějak moc, už jsem určitě měla i chladivnější krémy. A třeba takový peprmintový cukrový peeling s chladícím efektem od Deep Steep určitě chladí víc, po tom mi je až zima, to Sportique je slabý i když samozřejmě studený čajíček.

Taky to má pěknou větrovou vůni, jak mentolky, nic nepříjemného, spíš jak bonbón. A pokud nemáte rádi gelové konzistence, většina chladících krémů je spíš gelové konzistence, tak dobrou zprávou je, že Sportique je spíš lehký krém, jak tělové mléko. A to je asi tak všechno. Jo funguje to, chladí to, dobře se to používá... jen to prostě nepoužívám a nějak pro to nemám využití.


Takže jak? Já myslím, že Sportique klidně ANO. Dokonce, což je zvláštní, si sem můžu klidně dát #podporujemčeskéznačky (nebo jak ten zatracený hashtag je).

4 komentáře:

  1. Plechovky všeho druhu a velikostí zbožňuju! už jen kvůli nim bych si je chtěla pořídit. :D Díky za recenzi! :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky za recenziu, nepoznala som, vyskúšam. Jana J.

    OdpovědětVymazat
  3. Zaujaly mě ty ohřívací a chladící gely. Myslíš, že to může mít nějaký pozitivní efekt na hubnutí? Že by to rozpálilo svaly tak, že by víc spalovaly? Nebo je to blbost? :D Zvažuju, že bych zašla do fitka o deset minut dřív, namazala se ohřívacím krémem a po hodině si dala sprchu a namazala se chladícím krémem. :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hele, myslím, že teoreticky to fungovat může, prakticky o tom pochybuji. možná ten zahřívací, je pravda, že ho dávám před cvičením a pak se tak dvakrát víc potím. ovšem pocení nic neznamená a rozhodně to nezvyšuje spálené kalorie. a ten studený... o tom fakt pochybuji. (ale je super na syndrom neklidných nohou)

      Vymazat

Děkuji za všechny komentáře!

Nestyďte se a řekněte mi cokoliv, pochvalte nebo zkritizujte, na tom až tak ani nezáleží. Pokud ovšem toužíte jen zveřejnit odkaz na svůj blog, raději s tím jděte... někam jinam, veškeré komentáře s odkazy, pokud ty odkazy nejsou k věci, budou smazány.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...